Slovenski Visionect med izbranimi start-upi v Milanu

Dne 20. september 2018 objavil Mitja Sagaj
 
Slovenski start-up Visionect je bil izbran med petnajst inovativnih podjetij, ki se bodo 17. in 18. oktobra na dogodku zaprtega tipa ScaleIT v Milanu predstavili 30 priznanim mednarodnim investicijskim skladom. Toliko jih je namreč potrdilo udeležbo na četrtem ScaleIT dogodku, ki ima zaradi svoje sposobnosti mreženja v kombinaciji z investicijskimi skladi vedno pomembnejšo vlogo pri pretvarjanju velikega potenciala v rast posla.


Ekipa ScaleIT je izbrala petnajst inovatnih podjetij, med njimi pa je tudi Visonect, ki oblikuje in izdeluje digitalne prikazovalnike naslednje generacije. Leta 2007 ustanovljeno podjetje se je uveljavilo z razvojem unikatne ultra nizkoenergetske platforme, ki je za kar 99 odstotkov bolj energetsko učinkovita kot katerakola konkurenčna rešitev na trgu. Visionectova tehnološko dovršena platforma poganja delovanje interaktivnih brezžičnih digitalnih prikazovalnikov na osnovi e-papirja, njihov najuspešenjši izdelek pa je dlančnik Joan, rešitev za rezervacijo prostora in označevanje zasedenosti v sejnih in konferenčnih sobah ter učilnicah.

Visonect, prejemnik pomoči P2 Slovenskega podjetniškega sklada, bo med deseterico podjetij, ki se bo predstavila v kategoriji scaleup (podjetja, ki v celoti izpolnjujejo pogoje ScaleIT), še dve podjetji se bosta predstavili v kategoriji later stage (podjetja, ki že beležijo več kot 10 milijonov evrov prometa), tri podjetja pa v letos novi kategoriji earlier stage, namenjeni podjetjem v zgodnji razvojni fazi, a z jasnimi indici rasti v kratkem času. Podjetja v tej kategoriji so iz sektorja fintech-insuretech, ki velja za enega najbolj dinamičnih in aktivnih.

Med investitorji, ki so že potrdili udeležbo na dogodku, so tudi veliki skladi tveganega kapitala, med njimi Insight Venture Partners, Accel, Index, Early Bird VC, Holtzbrinck Ventures, Idinvest, Partech, Acton, Aster, Iris in Nauta. Od petnajstih najbolj obetavnih podjetij, ki jih je izmed tisoč podjetij v podatkovni bazi ScaleIT izbrala komisija, je enajsterica iz Italije in po eno iz Grčije, Makedonije, Bolgarije in Slovenije.
Značke
Visionect ScaleIT Milano Inovativna podjetja Mreženje P2
Komuniciranje in PR Start:up Slovenija
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.