Slovenski start:up leta 2022 je podjetje InnoLab

Dne 21. junij 2022 objavil Nina Skok
 

Petnajsti prestižni naslov Slovenski start:up leta, tokrat z letnico 2022, je prejela ekipa podjetja InnoLab.

 

Zaključna prireditev nagrade Slovenski start:up leta 2022, ki je tudi letos potekala na Ljubljanskem gradu in jo je bilo moč v celoti v živo spremljati tudi preko spletnega prenosa na spletni strani Start:up Slovenija, je prinesla novega prejemnika kristalnega kipca – to je ekipa podjetja InnoLab.

 

Finalni izbor na sedežu Kluba slovenskih podjetnikov

Najprej je na sedežu SBC – Kluba slovenskih podjetnikov potekal finalni izbor Slovenski start:up leta 2022, ki ga vsako leto s partnerji in podporniki organizira Start:up Slovenija. Pred strokovno komisijo se je predstavilo 5 finalistov: podjetja DeltaHub, Epidemic, InnoLab, mPOR in SaleSqueze so v bitki za prestižni naziv predstavila svoje odlične zagonske podjetniške zgodbe. Več o vseh 5 finalistih si lahko prebereš TUKAJ!

 

Strokovna komisija, sestavljena iz vrhunskih podjetnic in podjetnikov, je finaliste ocenjevala na podlagi 4 poglavitnih kriterijev:

 

  1. Kakšen je paradni produkt podjetja?
  2. Kdo so investitorji? 
  3. Kakšna je zmagovalna ekipa? 
  4. Kakšen potencial ima podjetje za uspešno poslovanje in rast?

Komisiji so sestavljali Benjamin Kumalić (Bird Buddy), Jure Knez (Dewesoft), Dušan Omerčevič (LeanIX), Marko Lukič (Lumar), Maja Tomanič Vidovič (Slovenski podjetniški sklad), Jure Mikuž (South Central Ventures), Kristina Kočet Hudrap (TIKO Pro) in Andraž Tori (Outbrain).


Spoznaj InnoLab, zmagovalca naslova Slovenski start:up leta 2022

In kako se je Inno Lab zgodba začela?

 

Vse se je pričelo s Tejo Bajt, ustanoviteljico Innoboxa – znanstvenega zabojčka poskusov. Je molekularna in celična biologinja po izobrazbi in srcu, njeno največje veselje pa je prenašati strast do naravoslovja in znanosti na otroke. Innobox je torej znanstveni zabojček, ki otrokom predstavi naravoslovje skozi zabavne poskuse.

 

Zabojček eksperimentov Innobox v treh zabavnih različicah se tako z otroci in njihovimi starši odpravi na znanstveno podprto popotovanje odkrivanja talentov, samostojnosti in kritičnega razmišljanja. V vsakem Innoboxu so poskusi iz različnih področij naravoslovja, otroci pa vsakič spoznajo še dosežke slovenskih znanstvenikov, raziskovalcev in strokovnjakov. In brez skrbi, poskusi so varni!

 

Širni Sloveniji so se predstavili tudi na priljubljeni televizijski oddaji Štartaj Slovenija 2021, zdaj pa je njihova ideja pripravljena na vzlet na tuje trge, natančneje pristajajo na italijanskem Amazonu. 

 

In kaj so o nazivu ‘Sloveski Start:up  leta 2022” povedali zmagovalci?

"Zmaga nam pomeni ogromno. Vse vemo, da imamo v Sloveniji super tehnološka podjetja, raziskovalce, inženirje in preostale, ta talent pa moramo začeti vzgajati zgodaj. In to je tudi naša želja,” je povedala Teja Bajt, ustanoviteljica Innoboxa.

 
Dogodek je povezoval Peter Poles, za glasbeno vročico pa je poskrbela pevka Amaya. Prestižno nagrado sta zmagovalcu podelila Matjaž Han, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo, in Maja Tomanič Vidovič, direktorica Slovenskega podjetniškega sklada.

 

PROJEKT SLOVENSKE START-UP SKUPNOSTI

Nagrada Slovenski start:up leta je projekt aktivnih deležnikov slovenskega startup ekosistema. Njihova vloga je sodelovanje pri nominaciji kandidatov za nagrado ter domači in mednarodni promociji finalistov ter prejemnika naziva »Slovenski start:up leta«. Glavni organizator projekta je Start:up Slovenija, soorganizatorja pa že tradicionalno Slovenski podjetniški sklad in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo.

 

###
Vsebinsko podporo za prejemnike finančnih produktov P2, SK75 ali SI-SK po shemi "de minimis" sofinancirata Slovenski podjetniški sklad in Evropska unija, in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Izvaja se na podlagi programa Vsebinska podpora prejemnikov sredstev (MSP) v obdobju od 2018 do 2023 v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020.

 

 

Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.