Slovenski Deeptech Demo Dan: Od pametnih nalepk za merjenje temperature do kvantnega računalništva na ključ.

Dne 3. julij 2023 objavil Start:up Slovenija
 

Slovenskega “Deep Tech Demo Dneva”, ki je potekal 29. junija v prostorih Labena Ventures v Ljubljani, se je udeležilo 11 slovenskih deeptech podjetij in projektov, ki so navdušili 18 slovenskih ter mednarodnih investitorjev. Demo dan je organizirala Tovarna podjemov v okviru pospeševalniškega programa Deep Tech HUB Slovenskega podjetniškega sklada, ki je namenjen podpori slovenskim “deeptech” projektom pri njihovi komercializaciji.

 

“Deep tech” oziroma globoke rešitve so v osrčju četrtega vala inovacij, ki smo mu priča v zadnjih letih. Deep tech rešitve, ki temeljijo na intenzivnem napredku znanosti in tehnologije bodo v naslednjem obdobju temeljito preoblikovale ekonomsko in družbeno krajino, predvsem pa, kar je najpomembnejše, omogočile bodo rešitve najbolj perečih družbenih problemov.

 

Slovenski podjetniški sklad z deležniki ekosistema oblikoval namenski deep tech program

Razvoj deep tech podjetij in rešitev zahteva prilagojen pristop, ki omogoča tej žlahtni skupini rešitev in podjetij učinkovit razvoj. Zato je Slovenski podjetniški sklad oblikoval namenski program Deep Tech Hub, ki z različnim elementi podpira slovenska deep tech podjetja in projekte. Program vsebuje javne promocijske in povezovalne dogodke, svetovalno podporo, treninge, evidentiranje in promocijo deep tech projektov. Program izvajajo Ljubljanski univerzitetni inkubator, Tovarna podjemov, Tehnološki park Ljubljana, KATAPULT in Primorski tehnološki park, financira pa ga Slovenski podjetniški sklad v okviru programa tako imenovane vsebinske podpore.

 

11 deep tech projektov na Demo Dnevu v Ljubljani

Zagotavljanje financiranja je ključno za razvoj deep tech projektov, ki praviloma zahtevajo intenzivna finančna vlaganja, predvsem s strani tveganega kapitala.

 

Borut Čeh, Labena Ventures in Aleš Pustovrh, Fil Rouge Capital

Deep Tech Demo Dan je bil namenjen spoznavanju podetnikov z investitorji in pridobivanju dragocenih povratnih informacij na projekte. Skupaj se je 18 domačim in mednarodnim investitorjem v prostorih Labene Ventures predstavilo 11 ambicioznih slovenskih projektov: 

 

Ondrej Panák, tehnični direktor podjetja MyCol d.o.o.

 

Investitorji so bili navdušeni nad videnimi projekti. Z velikim interesom so zbirali kontakte in morda si lahko obetamo tudi kakšno investicijo.

 

Še vedno čas za predstavitev vašega deep tech projekt

V okviru projekta Deep tech Hub še vedno poteka evidentiranje projektov, ki bodo slovenski javnosti predstavljeni na spletišču startup.si. Slovenske deep tech projekte zato vabimo, da se prijavijo na povezavi startup.si/deeptech.

 

Za več informacij se lahko obrnete na: matej.rus@startup.si

 

VEČ FOTOGRAFIJ IZ DOGODKA

 

Program sofinancirata Slovenski podjetniški sklad in Evropska unija, in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Izvaja se na podlagi programa »Vsebinska podpora prejemnikov sredstev (MSP) v obdobju od 2018 do 2023 v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020.«

Značke
Deeptechdemodan Startupplus SPS MGTŠ Deeptech Deeptechhub StartupSlovenija
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.