Slovenska podjetja še letos tudi na Amazon Europe

Dne 9. april 2019 objavil Mitja Sagaj
 
Slovenska podjetja bodo lahko še letos začela poslovati tudi preko spletne trgovine Amazon Europe, sporočajo iz Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT), kjer so se v preteklem letu intenzivno ukvarjali z reševanjem problematike onemogočenega poslovanja slovenskih podjetij preko spletne trgovine tega velikana. Zasluga za dosežek gre tudi akcijskemu načrtu Slovenija - dežela startupov, ki je imel odpravo te omejitve za eno prioritetnih nalog.


Amazon bo do tretjega kvartala letošnjega leta tehnično prilagodil svoje poslovanje tako, da bo omogočal uvrstitev Slovenije med podprte države, zadovoljni sporočajo z MGRT, čigar predstavniki so intenzivno sodelovali s predstavniki Amazona, vse s ciljem, da se slovenskim podjetjem čim prej omogoči poslovanje preko platforme Amazon Europe.

"Kot smo že seznanili slovensko javnost, smo se zelo angažirali za čim hitrejšo rešitev, saj se zelo dobro zavedamo pomembnosti tega prodajnega kanala za slovenska podjetja," pravijo na ministrstvu in dodajajo, da so na zadnjem srečanju s predstavniki Amazona konec lanskega leta v Bruslju razjasnili vse pomisleke Amazona za omogočanje poslovanje slovenskih podjetij, nadaljnje usklajevanje pa je pripeljalo do rešitve.

Amazon je po podatkih ministrstva začel z izvajanjem potrebnih investicijskih aktivnosti za tehnično prilagoditev spletnega poslovanja, ki bo omogočala uvrstitev Slovenije med podprte države za poslovanje podjetij preko platforme Amazon Europe, to pa se bo zgodilo predvidoma v tretjem četrtletju letošnjega leta.
Značke
Amazon Spletna prodaja Slovenija
Komuniciranje in PR Start:up Slovenija
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.