Slovenska ploščad za polmilijonski Lamborghini

Dne 24. november 2021 objavil Anemari Pediček
 

Slovenski startup Motulii je svojo inovativno rešitev, ploščad, ki lahko na relativno majhni višini navkljub vozilo dvigne do višine, kar treh metrov, predstavil na 34. Avtomobilskem sejmu v švicarski prestolnici Zürich. V Sloveniji so prednosti ploščadi prepoznala številna podjetja, ploščad so uporabili na maratonih, pred avtopralnicami, pred avto hišami in na podobnih lokacijah. 

 

Osvajanje Švice

Tudi letos je že 34. leto zapored med 4. in 7. novembrom potekal avtomobilski sejem v Zürichu, katerega se je udeležilo tudi slovensko startup podjetje Motulii, ki je razvilo inovativno dvižno ploščad. 

 

 

Direktor in vodja projektov Anton Jakše je povedal:

“Izjemno sem vesel, da se platforma širi tudi v tujino, saj je slovenski trg relativno majhen za takšno inovacijo.”

 

Ne le navadna dvižna ploščad

Podjetje Motulii, ki je tudi prejemnik P2 sredstev Slovenskega podjetniškega sklada, je ustvarilo kreativno rešitev, dvižno platformo za dvig vozil, plovil ali drugih produktov do teže dveh ton. Dvižna ploščad ima številne karakteristike, ki jo delajo edinstveno. Ena izmed največjih prednosti ploščadi je preprost transport, saj ima lastna kolesa, zato je njeno premikanje po lokaciji enostavno. Je zelo prilagodljiva, postavimo pa jo lahko tudi na neravne terene, kar pomeni, da je iskanje prostora za ploščad enostavno. Tudi upravljanje platforme je zelo enostavno, saj potrebujemo le posebni upravljalec in svetila, ki zagotavljajo dodatno dobro vidnost.

 

 

Glavne prednosti ploščadi: 

  • Maksimalna višina 3 metre
  • Minimalna višina 11,5 cm
  • Prilagodljiva na neravnih terenih 
  • Dobra vidnost tudi ponoči
  • Transport z vlečnimi vozili
  • Enostaven premik po lokaciji
  • Enostavno upravljanje

 

V podjetju verjamejo, da bo njihova rešitev pomagala rešiti logistične težave pri postavljanju in prestavljanju novih ter rabljenih avtomobilov na razstavnih prostorih v časih, ko bodo ti spet nekoliko bolj polni. 

 

 

Več o podjetju

 

 

 

###

Vsebinsko podporo za prejemnike finančnih produktov P2, SK75 ali SI-SK po shemi "de minimis" sofinancirata Slovenski podjetniški sklad in Evropska unija, in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Izvaja se na podlagi programa Vsebinska podpora prejemnikov sredstev (MSP) v obdobju od 2018 do 2023 v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020.


Značke
Startup Motulii
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.