Slovenska inovacija pritegnila pozornost v ZDA

Dne 10. januar 2019 objavil Mitja Sagaj
 
Priznana ameriška strokovna revija Pharmaceutical Manufacturing je v svoji decembrski izdaji predstavila tehnologijo naprednih merilnih naprav za nadzor kakovosti v farmacevtski proizvodnji slovenskega zagonskega podjetja Redstart Instrumentation. "Objava v tako pomembni reviji za nas pomeni veliko strokovno priznanje," je ob tem dejala Nika Oman Kadunc, ustanoviteljica Redstart Instrumentation.

Slovenska inovacija SWIFT podjetja Redstart Instrumentation omogoča pri proizvodnji v farmacevtski industriji
bistven napredek v hitrosti, natančnosti in preprostosti uporabe.

Pripravljeni tudi že na industrijo 4.0

Avtor članka dr. Emil W. Ciurczak, priznan strokovnjak na področju uvajanja tehnologij PAT (procesne analizne tehnologije) z več kot 50 leti izkušenj na področju farmacevtske znanosti in industrije, se je v svojem članku za strokovno revijo posvetil napravi SWIFT, ki temelji na tehnologiji strojnega vida in omogoča natančne in hitre meritve delcev med proizvodnim procesom v realnem času. Gre za slovensko inovacijo leta 2017 ustanovljenega podjetja Redstart Instrumentation, ki je edinstvena, saj je kar do 1000-krat hitrejša od primerljivih naprav v primerjavi s tehnologijami, ki se trenutno uporabljajo v farmaciji, omogoča pa bistven napredek v hitrosti, natančnosti, preprostosti uporabe, poleg tega pa je napredno zasnovana za industrijo 4.0. Vključuje tudi sodobno upravljalsko ploščo, ki ponuja uporabniku prijazen pregled zahtevnih statističnih analiz v realnem času.

Nika Oman Kadunc, zadovoljna ob omembi v tako pomembni reviji, ki za Redstart Instrumentation pomeni veliko strokovno priznanje, dodaja tudi: "V manj kot dveh letih nam je uspelo z agilnim podjetniškim pristopom razviti najnaprednejšo tehnologijo na tem področju, za kar se lahko zahvalim visoko motivirani ekipi z vrhunskim znanjem. Farmacevtska industrija je že pokazala zanimanje za našo tehnologijo, strokovna objava nam daje zagon in upamo, da nam bo odprla tudi nove poslovne poti in priložnosti pri pridobivanju investicij."

Redstart že prejemnik investicije Slovenskega podjetniškega sklada 

Ustanoviteljica Nika Oman Kadunc, nekoč znanstvena raziskovalka, je Redstart Instrumentation ustanovila prav z namenom prenosa znanstvenih razvojnih dosežkov v aplikativno tehnologijo in za svoje doktorsko delo prejela Krkino nagrado za odličnost na znanstvenem področju. Podjetje je v letu 2017 prejelo investicijo s strani Slovenskega podjetniškega sklada z visoko oceno potenciala, naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Avtor članka dr. Emil W. Ciurczak je doslej objavil več kot 70 znanstvenih, 300 strokovnih in 200 tehničnih člankov, od leta 2002 je član validacijskega odbora za PAT pri ameriški zvezni agenciji za zdravila (FDA) in svetuje pri uvajanju novih tehnolgij za izboljšanje kakovosti v farmacevtski industriji. 
Značke
Startup Redstart instrumentation Inovacija Objava SWIFT Slovenski podjetniški sklad Republika Slovenija
Komuniciranje in PR Start:up Slovenija
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.