Slovenija nič več siva lisa za prodajo na Amazon Europe

Dne 24. februar 2020 objavil Mitja Sagaj
 

Potem ko si je Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) v zadnjih mesecih intenzivno prizadevalo omogočiti poslovanje slovenskih podjetij preko spletne platforme Amazon Europe, je to zdaj le mogoče. Čeprav je bil začetek poslovanja slovenskih podjetij na tem največjem spletnem prodajnem kanalu napovedano že za november lanskega leta, se je rok zaradi vzpostavitve boljše uporabniške izkušnje podjetij zamaknil.

 

Kot smo že poročali, je MGRT v zadnjih dveh letih intenzivno sodelovalo s predstavniki Amazona s ciljem, da se slovenskim podjetjem omogoči poslovanje preko platforme Amazon Europe. Amazon je predvideval, da bodo vse potrebne tehnične rešitve implementirane v tretjem kvartalu lanskega leta, vendar je zaradi vzpostavitve boljše uporabniške izkušnje za sodelujoča podjetja prišlo do zamika.

 

Šele sredi februarja so tako predstavniki Amazona MGRT obvestili, da so vse potrebne tehnične prilagoditve uspešno implementirane, s čimer je Slovenija uvrščena med podprte države za poslovanje podjetij preko platforme Amazon Europe.

 

MGRT zato poziva vsa zainteresirana slovenska podjetja, da izkoristijo nov prodajni kanal za lansiranje svojih produktov preko platforme Amazon Europe, saj je to največji spletni prodajni kanal na svetu in izjemna priložnost zanje.

Komuniciranje in PR Start:up Slovenija
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.