Sklad South Central Ventures investiral v razvoj ultimativne digitalne starševske platforme LittleDot!

Dne 24. april 2018
 

Sklad tveganega kapitala South Central Ventures, ki ga vodi Jure Mikuž z ekipo upravljalcev, je oznanil svojo najnovejšo portfeljsko pridobitev – aplikacijo LittleDot, ki sta jo ustvarila Dario Šimović in dr. Milivoj Jovančević. LittleDot je platforma, ki starše v realnem času povezuje s pediatri in drugimi specialisti ter zagotovi, da starši dobijo preverjene nasvete ter sledijo zdravstvenemu napredku svojega otroka. South Central Ventures bo hrvaški ekipi LittleDot zagotovil do 600.000 EUR, odvisno od potreb v tej prvi investicijski rundi.
 
Investicija bo ekipi LittleDot pomagala pri digitalni transformaciji otroške nege, saj staršem omogoča, da hitro in enostavno pridejo v kontakt s strokovnjaki za otroško zdravje kadarkoli, kjerkoli, 24 ur na dan, ne glede na geografsko lokacijo.
 
Spletna pomoč pri skrbi za otroško zdravje
 
Trenutno se cel svet sooča s pomanjkanje pediatrov, samo na Hrvaškem denimo en pediater skrbi za več kot 950 otrok. Starši s prvim otrokom se soočajo z veliko stresa, saj je največ pozornosti potrebne izven delovnega časa. To jih prisili, da pomoč iščejo pri nezanesljivih virih (internet, prijatelji ...) ali pa da svojega pediatra kličejo ob neprimernih urah.
 
Zaradi vse večjega števila uporabnikov pametnih telefonov in povečanih potreb po medicinski pomoči v oddaljenih območjih, digitalne rešitve revolucionirajo zdravstveni sektor. Po napovedih bo trg telemedicine med leti 2016 in 2022 rasel za dobrih 18 % letno. Nega otrok še vedno spada med sektorje medicine, ki čakajo na spremembe, saj starši želijo hitre odgovore in rešitve, ki bi jim pomagale reševati njihove potrebe in potrebe njihovega otroka.
 
LittleDot je zato ustvaril specializirano starševsko storitev (spletno in mobilno aplikacijo), ki starše poveže s pediatri in drugimi strokovnjaki in jim tako omogoča, da dobijo preverjene nasvete o zdravju svojega otroka.
 
Starši lahko na mobilnem telefonu ali namiznem računalniku ustvarijo zdravstveno kartoteko svojega otroka. Aplikacija staršem omogoča, da dnevnik svojega otroka vodijo s pomočjo 12 funkcij, platforma pa jim poda tudi koristne informacije glede rasti, razvoja, cepljenja in vročine. To zagotavlja boljšo komunikacijo z zdravnikom, prav tako pa staršem omogoča, da lahko kadarkoli kontaktirajo najboljše strokovnjake in za to ne rabijo osebno obiskati zdravstvenega doma. Platforma staršem ponuja tri ključne storitve: kratko pisno posvetovanje preko SMS-a, klic s pediatrom ali pridobitev drugega mnenja. Pri vseh treh storitvah lahko starši izberejo strokovnjaka, s katerim želijo stopiti v stik. Vse to lahko naredijo iz udobja lastnega doma tako, da dostopajo do mobilne aplikacije ali spletnega brskalnika LittleDot. Zdravniki, ki delujejo na LittleDot, so skrbno izbrani zdravstveni delavci z dolgoletnimi izkušnjami na svojem področju.
 

Tehnologija, ki poveže starše in zdravnike
 
Platformo LittleDot je leta 2017 ustanovil Dario Šimović (CEO) ob pomoči priznanega hrvaškega pediatra dr. Milivoja Jovančevića (CMO), saj je želel odgovoriti na izzive, s katerimi se soočajo moderni starši. Dario je več kot 10 let delal kot vodja v podjetju CISCO. Preden je odprl lastno podjetje, je zbral veliko izkušenj na področju implementacije in rasti IKT rešitev v regiji. Skupaj z dr. Jovančevićem in njunim svetovalcem Krešem Troho (itSoft) so postavili temelje za ambiciozno ekipo z vizijo, da ima »vsak človek pravico do najboljših zdravstvenih storitev, dostopa do top zdravstvenih delavcev in njihovih zanesljivih zdravstvenih nasvetov.«


»Kot ekipa LittleDot smo zelo veseli in istočasno tudi navdušeni, da naš partner, South Central Partners, zaupa naši viziji, ekipi in podjetju. Veselimo se doseganja eksponentne rasti na ciljnih trgih ter pričakujemo visoko zadovoljstvo pri naših trenutnih in bodočih strankah,« je dejal Dario Šimović, CEO podjetja LittleDot.»Verjamemo v sinergije med konvencionalnim medicinskim znanjem in tehnologijo. Naš cilj je, da LittleDot naredimo v priročno storitev, ki jo je lahko uporabljati,« je dejal dr. Milivoj Jovančević, CMO oz. Chief Medical Officer podjetja.
 
Investicija bo namenjena nadaljnjemu razvoju platforme in izdaji nove storitve. S pomočjo sklada South Central Ventures namerava LittleDot okrepiti svojo prisotnost na Hrvaškem in svoje poslovanje postaviti v več državah regije SEE in Zahodne Evrope. »Navdušeni smo, da smo se pridružili Dariu in njegovi ekipi pri LittleDot. Močno verjamemo, da mobilne tehnologije lahko znatno izboljšajo kvaliteto življenj ljudi, če so uporabljene na pravi način. Prepričan sem, da bo LittleDot rešil nespeče noči mnogih staršev, tudi na potovanjih daleč stran od pediatrov in ostalih zdravstvenih strokovnjakov,« je dejal Jure Mikuž, vodilni družbenik pri South Central Ventures.
 
O South Central Ventures

S pisarnami v Beogradu, Zagrebu in Skopju se South Central Ventures (SCV) skozi Enterprise Innovation Fund (ENIF) osredotoča na tehnološka podjetja na zahodnem Balkanu. Ta 40 milijonov evrov vreden sklad tveganega kapitala je namenjen predvsem investicijam, ki podpirajo zgodnje faze razvoja in rast. Na področju semenskih investicij je 1,5 milijona evrov namenjenih naložbam do100.000 EUR na podjetje. Večina sklada je namenjena investicijam, ki podpirajo zgodnje faze razvoja in rast ter dosegajo do 3 milijona evrov na podjetje. Te investicije so namenjene temu, da spodbujajo širitev na mednarodne trge in rast najobetavnejših tehnoloških startupov, ki imajo traction in dokazujejo svoj potencial za velik uspeh.
 
SCV ima cilj podpreti startup ekosistem v regiji in pomagati ustanoviteljem, ki si upajo svoje podjetje peljati na globalne trge. Prejšnje investicije sklada SCV vključujejo: Agrivi, Bulb, Cognism, Inplayer, Letz, Alchemy, Virtus Vita, City Expert, Work Puls, Hunch Insights, TradeCore in Cube Team.
 
Za več informacij stopite v stik z: 

LittleDot                                                                                  
Dario Šimović, CEO                                                                 
dsimovic@more-studio.hr                                                        

South Central Ventures
Krunoslava Ivanković, Chief Culture Officer
krunoslava@sc-ventures.com
 
Značke
South Central Ventures LittleDot
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.