Settings = { cultureInfo: "sl-si", cookieUrl: "/sl-si/politika-piskotkov", };
 

Silicon Gardens Fund s prvimi petimi naložbami

Dne 9. oktober 2014 objavil Stanislava Vabšek
 

Sklad Silicijevi vrtički je razglasil svojih prvih pet investicij. Sklad, ki je bil ustanovljen maja letos, je v prvih petih mesecih delovanja spoznal veliko sposobnih ekip iz regije, ki so pripravljene popeljati svoja podjetja do naslednje razvojne stopnje.

Med naložbami Silicon Gardens Fund tudi startup Sphericam, ki razvija
cenovno dostopne 360-stopinjske kamere.


Po besedah Petra Ribariča, generalnega direktorja sklada, so s svojimi rezultati dokazali, da v regiji obstaja dovolj talenta in inovacij, ki jih investitorji lahko podprejo v zgodnji fazi razvoja. Prvi startupi v portfelju Silicijevih vrtičkov so:

  • Sqwiz – nov način, kako lahko mala podjetja, ki so aktivna na Facebooku, oblikujejo in vzdržujejo svojo spletno stran. Sodelujejo v londonskem pospeševalniku Wayra. 
  • Povio – deljenje fotografij na popolnoma nov način. Alumni inkubatorja Y Combinator. 
  • Flaviar – nov način odkrivanja, pokušanja in kupovanja žganih pijač.
  • Getta.pro – osebnim športnim trenerjem olajšujejo proces naročanja strank in izdajanja računov. 
  • Sphericam – izgradnja cenovno dostopnih 360-stopinjskih kamer, ki omogočajo ustvarjanje vsebine za prikazovalnik Oculus Rift. 

Slovenija in širša CEE regija dokazujeta, da sta odličen vir inovativnih idej in polni zelo odločnih ekip, ki so se pripravljene spoprijeti z globalnimi trgi, sklad Silicijevi vrtički pa je počaščen in navdušen nad zaupanjem, ki so jim ga izkazali investiranci. Luka Pečavar, ustanovitelj podjetja Sqwiz, opiše sodelovanje s skladom kot razmerje, »ki bi ga imel s starejšim bratom, ki ti pove o vseh butastih stvareh, ki jih je že naredil, zato, da jih ne ponoviš, in ti istočasno uredi zmenek s sestro svojega sošolca«.
 
Sklad Silicijevi vrtički pomaga podjetnikom tehnoloških start-upov v zgodnjih fazah rasti in zagotavlja dodano vrednost z deljenjem izkušenj, treniranjem in poslovnimi povezavami. Glavni investitorji sklada so regionalni podjetniki, prav tako pa se jim pridružujejo uveljavljeni investitorji iz ZDA, ki verjamejo v potencial CEE regije. Sklad meni, da lahko kombinacija najboljšega lokalnega talenta in omrežje vrhunskih investitorjev pripelje do izjemnih rezultatov.
 
Več na: https://silicongardens.si/

 

 


 

 

Značke
Sgh pospeševalnik Gg pospeševalnik Sk50 Sk200 Delovni vikend
Komuniciranje in pr Start:up Slovenija
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.