Settings = { cultureInfo: "sl-si", cookieUrl: "/sl-si/politika-piskotkov", };
 

Seattle in Imagine Cup vas pričakujeta!

Dne 13. januar 2014 objavil Stanislava Vabšek
 
Samo še do 20. januarja je čas za prijavo lokalni izbor letošnjega tekmovanja Imagine Cup. Nepozaben dogodek, nova znanja, izkušnje, poznanstva in reference, veliko zabave in privlačne nagrade so razlogi, zakaj sodelovati v največjem svetovnem študentskem tekmovanju.

Nagrade v vrednosti milijon dolarjev, nepozabno doživetje na svetovnem finalu v Seattlu in možnost hitrega kariernega preboja so dodatni razlogi, zakaj je vredno razmisliti o udeležbi na največjem študentskem tehnološkem tekmovanju na svetu – Imagine Cup! 
 
Lani je slovenska ekipa ADORA iz mariborske Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru na svetovnem finalu v St. Peterburgu zasedla 2. mesto v kategoriji Inovacije, kar je najboljša uvrstitev v zgodovini tekmovanja. Prav tako so kot prva slovenska ekipa prejeli denarno pomoč Imagine Cup Grants za nadaljno uresničevanje ideje v višini 50.000 $.

Prijava ideje in ekipe do 20. januarja
Študentje lahko svojo idejo v eno izmed treh kategorij prijavijo do 20. januarja na spletni strani www.imagine.cup.si. Pot do svetovnega finala, ki bo letos potekal v ameriškem Seattlu, vodi prek zmage v slovenskem izboru in svetovnega spletnega polfinala. Svetovni finale bo potekal julija letos.
 
Kaj sta počeli najboljši lansko uvrščeni slovenski ekipi v preteklih mesecih?
»V ADORI smo poletje posvetili dokončanju rešitve in iskanju prvih strank. Zelo smo veseli, da smo tik pred prvo operacijo v živo, ki bo potekala ob pomoči našega ADORA asistenta. Vzporedno z razvojem skupaj s svetovalci Tovarne podjemov, podjetniškega inkubatorja Univerze v Maribor, intenzivno gradimo poslovni del našega podjetja,« je povedal Kristjan Košič, vodja ekipe Adora.
 
»Od svetovnega finala smo v Beezingi okrepili ekipo, se vključili v Start:up Geek House v Mariboru ter skupaj s čebelarji razvili prvi delujoč prototip svoje rešitve. Udeležili smo se tudi konference Web Summit v Dublinu, kjer smo predvsem iskali investitorje za prvo produkcijsko serijo,« je povedal Jernej Gračner, član ekipe Beezinga.
 
O Imagine Cupu
Imagine Cup je mednarodno tekmovanje na področju inovativnosti, tehnoloških rešitev in razvoja, na katerem sodelujejo študentje višje- in visokošolskih inštitucij z vsega sveta. Študentje sodelujejo v ekipah, ki predstavljajo posamezno fakulteto oziroma skupino fakultet, v obdobju predtekmovanja in finalnega izbora jih spremljata in usmerjata posebej za ta namen izbrana mentorja iz akademske skupnosti in gospodarstva. Študente se v skladu z dobro prakso spodbuja k multidisciplinarni sestavi ekipe oziroma mreženju med fakultetami in povezovanju z gospodarskimi subjekti. Tekmovanje je del pobude Microsoft YouthSpark.
 
Nosilec slovenskega izbora Imagine Cup je Microsoftov inovacijski center. Glavni organizatorji so člani Iniciative Start:up Slovenija, v izboru pa sodelujejo tudi številne nevladne organizacije in podjetja. Generalni pokrovitelj izbora je Microsoft Slovenija.
 
Dodatne informacije:
Urban Lapajne, organizacijski vodja projekta, urban.lapajne@tovarnapodjemov.org
Komuniciranje in pr Start:up Slovenija
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.