S priročnikom lažje do nepovratnih sredstev

Dne 31. marec 2022 objavil Start:up Slovenija
 

Če se v letu 2022 prijavljate na razpis P2, ki je namenjen mladim inovativnim podjetjem, ki so ustanovljena med 1.1.2021 in 15.3.202, imajo idejo za razvoj inovativnega produkta, storitve in ekipo, ki lahko projekt realizira v dobrem letu dni, potem je skrajni čas, da se, če se še niste temeljito lotite razpisne dokumentacije. V letošnjem letu Slovenski podjetniški sklad uvaja kar nekaj novosti. Da bi bili kar najbolje pripravljeni smo v Start:up Slovenija za vas pripravili pregleden priročnik, s pomočjo katerega boste ugotovili ali je vaša ideja sploh primerna za razpis in nadalje s najkoristnejšimi napotki, kako se lotiti prijave na razpis.

 

BREZPLAČNO NALOŽI PRIROČNIK 

 

54.000 evrov nepovratnih sredstev čaka dobre ideje

SPS že od leta 2006 s finančno podporo spodbuja zagon tehnološko inovativnih podjetij, ki so na začetku svoje poti in za širši trg razvijajo inovativne produkte, procese in storitve z visoko dodano vrednostjo. Če ste med njimi tudi vi, je dobra priprava na razpis ključna, z našim priročnikom pa boste pripravljeni bolje kot konkurenca.

 

Ključna dejstva o razpisu P2

P2 omogoča pridobitev nepovratne zagonske spodbude (subvencije).

Namenjen je mladim visokotehnološkim podjetjem s potencialom hitre rasti in kreiranja novih delovnih mest.

V letu 2022 je bilo na voljo 2,160.000 evrov oziroma do 54.000 evrov za posamezno podjetje. Skupaj je na voljo denarja za 40 podjetij.

 

Ključni datumi

 

13. april je rok za prijavo v pred-selekcijo tekmovanja Start:up Slovenija

Udeležba v pred-selekcijskem postopku ni obvezna, je pa priporočljiva, saj prinaša 30 od maksimalno 100 možnih točk. Zadnja leta, je bil minimalni prag za pridobitev subvencije 80+ točk.

 

5. in 6. maj DEMO DAN oziroma »pitch« pred komisijo

Pred-selekcijki postopek se zaključi z Demo dnevom, to je zagovorom vaše ideje pred strokovno komisijo, ki je potrjena s strani Slovenskega podjetniškega sklada, sestavljajo pa jo ugledni slovenski podjetniki, investitorji in predstavniki podpornega okolja. Na Demo dnevu tako lahko prejmete maksimalno 30 točk, to so točke, ki jih iz pred-selekcije uveljavljate ob prijavi na razpis P2.

 

Prijav v pred-selekcijo je običajno več kot 100, sredstva pa so omejena, zato je pomembno, da oddate odlično prijavo!

 

10. maj je rok za prijavo na razpis P2 Slovenskega podjetniškega sklada

Najkasneje do 10. maja do 14. ure morate nato oddati spletno prijavo na razpis pri Slovenskem podjetniškem skladu. Če ste dobro »oddelali« svojo prijavo že v pred-selekcijski postopek, potem ne boste imeli več veliko dela.   

 

Priročnik je osnovni kažipot do boljšega začetka podjetniške poti

Priročnik sicer ne nadomešča branja razpisne dokumentacije, odgovarja pa na najpogostejša vprašanja in opozarja na najpogostejše napake prijaviteljev na razpis. Prinaša tudi pregledno tabelo, kako do potrebnih točk za uspeh na razpisu.

 

BREZPLAČNO NALOŽI PRIROČNIK 

 

Kako dragocena je spodbuda P2, je na svoji podjetniški poti ugotovilo že kar nekaj uspešnih mladih podjetnikov.

 

"Sredstva, ki smo jih prejeli iz razpisa P2, so bila ključna za naše preživetje v prvih dveh letih poslovanja. Brez teh sredstev podjetje Equaleyes Solutions najverjetneje ne bi preživelo," priznava Luka Topolovec iz Equaleyes Solutions.

 

"Po uspešni Kickstarter kampanji nam je razpis P2 zagotovil dodaten veter v naša jadrain pospešil naš vstop na trg," pa o pomenu P2 pravi Marko Borko, član ekipe Borgle, ki je razvila Kefirka. Sergej Prosen iz Biometrike, ki je razvil pripomoček ArmBeep za igralce tenisa, za P2 pravi: "Sredstva, ki smo jih prejeli na razpisu P2, so nam omogočila razvoj prototipa produkta in iskanje prvih kupcev. Brez razpisa bi naša poslovna ideja najverjetneje ostala v predalu."

 

Zagotovi si pomoč pri prijavi na razpis ali pripravi na pitch za Demo dan

Vprašanj na podjetniški poti nikoli ne zmanjka, največ pa jih je prav na začetku ...

 

  • Ali sta moj status in ideja primerna za prijavo na razpis?
  • Kako pripraviti poslovni model in odgovoriti na ključna vsebinska vprašanja razpisa?
  • Kako načrtovati in pripraviti finančni plan za razpis?
  • Kako se pripraviti na predstavitev za zagovor pred komisijo?

Dragocena pomoč pri iskanju odgovorov na ta in druga vprašanja so lahko svetovalci podpornega okolja, ki vam lahko z večletnimi izkušnjami pomagajo sestaviti prijavo na razpis in vas pripraviti na »pitch«.

 

Če želite pomoč pri prijavi na razpis izpolnite spodnji obrazec in povezali vas bomo s svetovalcem.

 

PRIJAVA NA BREZPLAČNO POMOČ PRI PRIJAVI NA RAZPIS P2 

 

 

 

###

Vsebinsko podporo za prejemnike finančnih produktov P2, SK75 ali SI-SK po shemi "de minimis" sofinancirata Slovenski podjetniški sklad in Evropska unija, in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Izvaja se na podlagi programa Vsebinska podpora prejemnikov sredstev (MSP) v obdobju od 2018 do 2023 v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020.

 

Značke
Slovenski podjetniški sklad Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo Evropski sklad za regionalni razvoj Sklad skladov Startup Plus
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.