S priročnikom lažje do nepovratnih sredstev

Dne 7. februar 2019 objavil Start:up Slovenija
 

Saj veste, kako velja - dobra priprava je pol uspeha. Da bi bili kar najbolje pripravljeni na pričakovani razpis za zagonske spodbude inovativnih podjetij (P2) Slovenskega podjetniškega sklada (SPS), smo v Start:up Slovenija za vas pripravili pregleden priročnik z najkoristnejšimi napotki, kako se lotiti prijave na razpis.


 

54.000 evrov nepovratnih sredstev čaka dobre ideje

SPS že od leta 2008 s finančno podporo spodbuja zagon tehnološko inovativnih podjetij, ki so na začetku svoje poti in za širši trg razvijajo inovativne produkte, procese in storitve z visoko dodano vrednostjo. Če ste med njimi tudi vi, je dobra priprava na razpis ključna, z našim priročnikom pa boste pripravljeni bolje kot konkurenca.

Ključna dejstva o razpisu P2

  • P2 omogoča pridobitev nepovratne zagonske spodbude (subvencije).
  • Namenjen je mladim visokotehnološkim podjetjem s potencialom hitre rasti in kreiranja novih delovnih mest.
  • V letu 2018 je bilo na voljo 2,160.000 evrov oziroma do 54.000 evrov za posamezno podjetje.

Zakaj je dobro biti pripravljen?

  • V letu 2018 je bil rok za prijavo v predselekcijo 20. marca, rok za oddajo prijave na razpis mesec dni kasneje. Če bo razpis objavljen in časovnica podobna lanski, je to samo mesec dni časa, kar je zelo malo!
  • Udeležba na DEMO dnevu v okviru predselekcije je lani prinesla do 35 od 100 možnih točk, zato je še toliko bolj pomembna dobra priprava.
  • Prijav je ponavadi več kot 100, sredstva pa so omejena, zato je pomembno, da oddate odlično prijavo! 

 

Priročnik - osnovni kažipot do boljšega začetka podjetniške poti

Priročnik sicer ne nadomešča branja razpisne dokumentacije, odgovarja pa na najpogostejša vprašanja in opozarja na najpogostejše napake prijaviteljev na razpis. Prinaša tudi pregledno tabelo, kako do potrebnih točk za uspeh na razpisu, ki podjetjem prinaša do 54.000 evrov zagonske spodbude.

 

 
Kako dragocena je spodbuda P2, je na svoji podjetniški poti ugotovilo že kar nekaj uspešnih mladih podjetnikov. "Sredstva, ki smo jih prejeli iz razpisa P2, so bila ključna za naše preživetje v prvih dveh letih poslovanja. Brez teh sredstev podjetje Equaleyes Solutions najverjetneje ne bi preživelo," priznava Luka Topolovec iz Equaleyes Solutions.
  
  
"Po uspešni Kickstarter kampanji nam je razpis P2 zagotovil dodaten veter v naša jadrain pospešil naš vstop na trg," pa o pomenu P2 pravi Marko Borko, član ekipe Borgle, ki je razvila Kefirka. Sergej Prosen iz Biometrike, ki razvija pripomoček ArmBeep za igralce tenisa, za P2 pravi: "Sredstva, ki smo jih prejeli na razpisu P2, so nam omogočila razvoj prototipa produkta in iskanje prvih kupcev. Brez razpisa bi naša poslovna ideja najverjetneje ostala v predalu."

 

Intenzivne delavnice, piljenje prijave, priprava na DEMO dan ...

Vprašanj na podjetniški poti nikoli ne zmanjka, največ pa jih je prav na začetku ... 

  • Ali sta moj status in ideja primerna za prijavo na razpis?
  • Kako pripraviti poslovni model in odgovoriti na ključna vsebinska vprašanja razpisa?
  • Kako načrtovati in pripraviti finačni plan za razpis?
  • Kako se pripraviti na predstavitev za zagovor pred komisijo?

 
Dragocena pomoč pri iskanju odgovorov na ta in druga vprašanja so lahko delavnice podpornega okolja, kot je na primer serija intenzivnih delavnic v sklopu Programa priprave na razpis P2, ki jih organizira ekipa Start:up Maribor in na katerih boste lahko s pomočjo izkušenega mentorja sestavili prijavo na razpis.

Za informacije o delavnicah v drugih krajih po državi se naročite na newsletter Start:up Slovenija, za vse podrobnosti glede razpisa pa spremljajte tudi Slovenski podjetniški sklad.

 

 

 

Značke
Razpis P2 Slovenski podjetniški sklad P2 Spodbuda Podpora
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.