Settings = { cultureInfo: "sl-si", cookieUrl: "/sl-si/politika-piskotkov", };
 

Romunska Techsylvanija 2015 vabi k udeleži in na 24-urni 'hackaton'

Dne 26. april 2015 objavil Stanislava Vabšek
 

Romunsko mesto Cluj-Napoca bo od 6. do 9. junija že drugo leto zapored gostil Techsylvanijo – enega največjih dogodkov na področju tehnologij in inovacij v regiji. Partnerskega dogodka konference PODIM se lahko udeležite z 20% popustom na vstopnice, če uporabite promocijsko kodo PODIMtech.
 


Techsylvania 2015 se bo začela s 24-urnim 'hackatonom' (6. in 7. junij), ki več kot 130 zagnanih programerjev vabi, da ustvarijo aplikacije na področju interneta stvari in nosljivih naprav, najnovejših v industriji, ki jih bodo za udeležence 'hackatona' na voljo dali partnerji dogodka.
 

'Koda - produkt - financiranje'

Po zaključku 24-urnega programerskega maratonu in predstavitvah ekip bodo izbrane 3 najboljše, ki bodo za nagrado prejele omenjene naprave ter povabilo, da svoje rešitve predstavijo izbranim startup pospeševalnikom. Drugi del dogodka je namenjen konferenčnemu programu, ki bo pod sloganom 'koda – produkt – financiranje' potekal 8. in 9. junija.


 

Govorci

Po odmevnem uspehu lanskoletne konference, ki je gostila podjetja, kot so Twitter, Zynga, Techstars in Telenav, tudi letošnja konferenca vključuje tako znane romunske kot mednarodne govorce. Med romunskimi organizatorji izpostavljajo govorce, kot so Andrei Dunca (soustanovitelj podjetja LiveRail, ki ga je leta 2014 prevzel Facebook), Florin Talpes (direktor Bitdefender), kot tudi mednarodne govorce, kot so Jambu Palaniappan (regionalni generalni direktor za Osrednjo in Vzhodno Evropo pri velikanskem Uberju), Frank Meehan (partner pri Spark Global Venture in bivši član upravnega odbora pri Siri in Spotify) ali Charmaine Li (odgovorna urednica pri Tech.eu).
 
Celoten seznam govorcev najdete na spletni strani dogodka. Konferenca, ki bo gostila več kot 600 udeležencev, želi z deljenjem koristnih znanj prispevati k razvoju ekosistema in spodbuditi tehnološke inovacije v mestu Cluj-Napoca in Romuniji.
 
Techsylvania želi promovirati Cluj-Napoca kot tehnološki center, ki bi bil mednarodno prepoznaven in priznan, prav tako pa spodbujati razvoj lokalnih produktov. Dogodek nudi priložnost za družbeno interakcijo z namenom ustvarjanja partnerstev, iskanja virov financiranja ali pridobivanja mentorske pomoči od strokovnjakov. Prav tako je namenjen spodbujanju tehnološkega preboja idej romunskih razvijalcev.
 
Techsylvania je projekt, organiziran s podporo partnerjev: Accenture, Fortech, iMedicare, Telenav, GetYourGuide, Paypal, Laurentiu, Laurentiu and Associates, Creatix Media, Squirrly, Eloquentix, Yopeso, Imprezzio, SDL, Life is Hard, Pitech+Plus in Learning Connexions.
 

Več informacij o dogodku

e-mail: media@techsylvania.co
telefon: 0040 740 306 250
spletna stran: http://techsylvania.co
Facebook stran: https://www.facebook.com/techsylvania


 

 

Značke
Techsylvania Techsylvania 2015 PODIM
Komuniciranje in pr Start:up Slovenija
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.