Remigo med nominiranci za nagrado DAME, eno najpomembnejših svetovnih nagrad na področju navtike

Dne 25. oktober 2021
 

Slovenskemu startupu Remigo, prejemniku sredstev Slovenskega podjetniškega sklada, P2 in SK75, se je uspelo uvrstiti z inovativnim izvenkrmnim električnim motorjem Remigo med nominirance za nagrado DAME, eno najpomembnejših svetovnih nagrad na področju navtike. 

 

Ta nominacija pomeni veliko priznanje za podjetje in ekipo, pa tudi za slovensko industrijsko oblikovanje in produktni razvoj. Hkrati pa je tudi potrditev pravilne odločitve Slovenskega podjetniškega sklada za podporo podjetju Remigo, d.o.o. 

 

Žirija 30. Dame Awards pod vodstvom priznanega navtičnega arhitekta in dizajnerja jaht André Hoek-a je nominirance izbrala med več kot 100 prijavljenimi deli iz 25 držav. Svečana razglasitev zmagovalcev bo 16. novembra v Amsterdamu. Držimo pesti za Remigo!

 

Marko Vrtovec, ustanovitelj in direktor, je povedal:

“Nominacija za nagrado DAME pomeni, da smo na pravi poti in da je Remigo res izdelek, ki ima potencial spremeniti trg izvenkrmnih motorjev. Čas je, da Slovenci nazaj zavzamemo navtični trg, ki smo ga nekoč s Tomosom že imeli. Velika mednarodna izpostavljenost se bo, prepričani smo, poznala tudi pri naročilih, ki pa jih že sedaj težko sproti dohajamo. Pripomogla pa bo tudi pri dogovarjanju z vlagatelji za naslednjo investicijsko rundo, ki jo potrebujemo za industrializacijo izdelka." 

 

Mali električni izvenkrmni motor nove generacije Remigo odlikujejo številne inovacije; vse zasnovane s ciljem čim bolj poenostavljenega rokovanja in uporabe. Gre za prvi izvenkrmni motor na svetu, ki je zasnovan z vidika uporabnika, ne tehnologije, po “design thinking” principu. Je v celoti plod slovenskega razvoja in izdelan v Sloveniji. 

 

Svoj prvi izdelek, RemigoOne, podjetje uspešno trži in širi prodajno mrežo po svetu. Prisotni so že na najpomembnejših evropskih trgih, dogovarjajo se za vstop na trg ZDA.

 

 

###

Vsebinsko podporo za prejemnike finančnih produktov P2, SK75 ali SI-SK po shemi "de minimis" sofinancirata Slovenski podjetniški sklad in Evropska unija, in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Izvaja se na podlagi programa Vsebinska podpora prejemnikov sredstev (MSP) v obdobju od 2018 do 2023 v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020.

 

 

Značke
SPS Nagrad DAME P2 SK75
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.