Red Bull Basement prvič v Sloveniji: Priložnost za inovativne študente in raziskovalce

Dne 14. februar 2024
 

Red Bull Basement je globalni projekt, ki pod žaromete postavlja inovativne študente. Avgusta 2024 bodo za sodelovanje prvič  dobili priložnost tudi slovenski mladi umi. To ni odlična priložnost samo, da se predstaviš, ampak tudi priložnost, da zaženeš svoje inovativno startup podjetje! 

 

Red Bull Basement je priložnost, da se študenti izpostavijo, predstavijo svoje ideje, dokažejo svoje sposobnosti in ambicije ter poskrbijo za boljši jutrišnji svet. Rodil se je leta 2018 s prijavami iz 16 držav, udeležba pa iz leta v leto narašča. Letos se obeta največji dogodek doslej.

 

Iz preteklih tekmovanj je razbrati, da so kreativne rešitve tako raznolike in ustvarjalne kot študenti, ki si jih zamislijo. Udeležence vse bolj zanima trajnost, saj so koncepti iz preteklih let segali od polnilca za naprave na ročni pogon do okoljske pustolovske igre in celo pralnega stroja za oblačila Aqua X, ki reciklira vodo za prhanje. Druge priljubljene teme so pametna mesta, opolnomočenje, telo in duh ter kariera.

 

Prijava

 

Kaj lahko pričakuješ? 

Letos bo poudarek na umetni inteligenci. Slovenska zmagovalna ekipa bo dobila priložnost nepozabne izkušnje, saj bo svetovni finale potekal na Japonskem v Tokiju, najbolj inovativnem in tehnološko naprednem mestu na svetu. Vključuje 4 dnevno popotovanje, ki vključuje različne aktivnosti, izzive in izobraževanja.
 

Uporabne informacije

  • Uradno odprtje prijav: 1. avgust 2024
  • Prijava bo možna posamično ali v paru.
  • Finalni izbor slovenske zmagovalne ekipe bo potekal oktobra.
  • Svetovni finale bo potekal decembra.

 

Bodi obveščen

Se ti zdi projekt zanimiv? Imaš idejo, pa ne veš kje začeti? Bodi na tekočem in se prijavi na Red Bull Basement novice. Sporočili ti bodo, kdaj bodo prijave uradno odprte.

 

Hkrati pa sodeluješ v nagradni igri, kjer bodo vsak mesec od februarja do julija izžrebali naključno osebo, ki bo pravilno odgovorila na zastavljeno vprašanje in vpisala svoje podatke. Nagrajenec bo prejel Red Bull Basement paket. 
 

Več informacij in prijava na povezavi.

Značke
Red bull basement Priložnost
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.