Razpis za (so)financiranje trajnostnih projektov

Dne 21. junij 2024
 

Slovenija ima številne organizacije izvrstne zamisli, kako bi državo popeljali v bolj zeleno, trajnostno in s tem varno prihodnost. Žal najboljše ideje prevečkrat trčijo ob finančne prepreke, ki zavrejo ali celo zaustavijo razvoj od ideje do izvedbe. GEN-I se je ob praznovanju 15. letnice pametne energije in kot del prizadevanja za zeleno prihodnost, odločili, da objavijo razpis za (so)financiranje razvoja trajnostnih projektov.

 

Njihov cilj je spodbuditi in nagraditi trajnostne projekte, ki so zasnovani tako, da dolgoročno vplivajo na zeleno prihodnost. Prijavljeni trajnostni projekti naj imajo pozitiven vpliv na širšo družbo in okolje, kot so okoljevarstveni ukrepi, rešitve za samooskrbo ali energetsko učinkovitost, itd. Prijavitelji imajo možnost prijaviti projekte, ki ne le izpolnjujejo, temveč presegajo standarde trajnosti, s potencialom za pozitiven vpliv na zeleno prihodnost

 

VEČ INFORMACIJ

 

Med najboljše tri predloge bo razdeljenih skupaj 100.000 EUR sredstev, s katerimi se bodo zmagovalne ideje lahko spremenile v realnost in postale pomemben korak k zeleni preobrazbi Slovenije.

 

Sredstva (so)financiranja se bo predvidoma razdelilo na način:

  • 50.000 €
  • 30.000 €
  • 20.000 €

Zmagovalce, ki bodo objavljeni na njihovi spletni strani v septembru 2024, bo izbrala razpisna komisija, sestavljena iz GEN-I strokovnjakov iz različnih področij.

 

Prijava na razpis

Zaradi velikega zanimanja so podaljšali rok za prijavo. Nov rok za oddajo prijav je sreda, 10. 7. 2024, do 12.ure. 

 

PRIJAVI SE TUKAJ

Značke
Razpis Sofinanciranje Trajnost Projekt
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.