RACA za več varnosti v industrijskih obratih

Dne 18. december 2018 objavil Mitja Sagaj
 
Podjetje COPS systems (prej znano kot Aktivna signalizacija Korun, tudi A.s.K), sicer tudi član Tovarne podjemov, podjetniškega inkubatorja Univerze v Mariboru, je razvilo premičen in avtonomen produkt za povečevanje varnosti na zunanjih voznih površinah industrijskih obratov. Sistem RACA je naprava, ki deluje na osnovi radarja in kamere (Radar Camera), namenjena pa je nadzoru prometa v industriji in drugih privatnih območjih. RACA je premična in avtonomna naprava s sončnimi celicami in GPRS modulom za prenos podatkov.


Osnovni namen naprave RACA je beleženje prehitro vozečih voznikov na območju industrijskih površin ter obveščanje odgovornih oseb o kršitvah. Ko RACA zazna prehitro vozeče vozilo, se fotografija z vodnim žigom, ki vsebuje hitrost in čas prekrška, razvrsti v eno od štirih vnaprej definiranih skupin, ki jih uporabniki sicer lahko prilagajajo svojim potrebam. Fotografije se vsako uro prenesejo na dropbox, sistem pa istočasno preko elektronske pošte obvesti želene prejemnike o poslanih fotografijah.

Glavni del naprave RACA je kovinska škatla z natisnjenim prometnim znakom na obeh straneh. Vsebuje kamero in radarski merilnik hitrosti, ki ujame vozila v obe smeri. Postavitev produkta je preprosta in ne zahteva posebej za to usposobljenega osebja. Sončni celici na obeh straneh zagotavljata energijo ne glede na orientacijo produkta. Želen položaj in orientacijo dosežejo s pomočjo vgrajenega laserskega kazalca, ki kaže mesto merjenja in zajema slike.

Podjetje COPS systems je sicer kot Aktivna signalizacija Korun nastalo leta 2012 po neprijetni izkušnji na nepreglednem križišču in se takoj specializiralo za razvoj in izdelavo sistemov za detekcijo vozil in pešcev ter opozarjanje na nevarnost trka v realnem času brez večjih posegov v obstoječo infrastrukturo. Podjetje je letos s strani Javne agencije SPIRIT Slovenija pridobilo tudi sofinanciranje individualnih sejemskih nastopov podjetij na mednarodnih sejmih v tujini.----------
Kontakt
Peter Korun
info@cops-systems.com
Komuniciranje in PR Start:up Slovenija
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.