Quadrofoil zbral 3 milijone evrov v financiranju serije A

Dne 13. marec 2019 objavil Mitja Sagaj
 
Quadrofoil, startup iz Slovenske Bistrice, je s strani švicarske investicijske družbe AlpVent AG, v financiranju serije A, pridobil 3 milijone evrov kapitala za pospeševanje proizvodnje in širitev globalne prisotnosti izdelkov. Gre za prvi in najpomembnejši korak enoletnega procesa iskanja in izbora investitorjev, nova naložba pa zvišuje vrednost celotnega financiranja Quadrofoila s strani zunanjih investitorjev, od predstavitve revolucionarnega okolju prijaznega plovila Q2 Electric, na 4,2 milijona evrov. Podjetju bo pomagala, da razširi proizvodne zmogljivosti, bolj agresivno pristopi k prodaji in trženju ter pospeši razvoj novih izdelkov.


Quadrofoil oblikuje prihodnost navtične industrije z energetsko učinkovitimi in okoljsko prijaznimi plovili z električnim motorji, podvodnimi krili (hidrokrili) in patentiranim sistemom krmiljenja, ki so uporabna na vseh vodnih površinah na svetu.


"Ustvarjamo tehnologijo, ki poganja prihodnost navtične industrije in energetsko učinkovitih sistemov vodnega prometa. Naložba AlpVenta je močan signal, da smo na svojem področju inovativni vodja in potrditev, da smo doslej delali dobro in prav," pravi Marjan M. Rožman, predsednik in glavni izvršni direktor Quadrofoil d.o.o, in dodaja: "Videti prihodnost v obliki koristi za planet in ljudi na eni strani ter v povezovanju idej, inovacij in konceptov s poznavanjem trga in dostopom do kapitala na drugi, nas je pripeljalo do nove platforme sodelovanja. Ta nam prinaša svežo energijo za izpolnitev naših preteklih obljub in osredotočenje na razvoj novih okolju prijaznih rešitev za vodni promet."

Investicija, ki prinaša številne možnosti

Naložba, ki velja za enega večjih kapitalskih vložkov v visokotehnološko podjetje osredotočeno na navtiko, bo Quadrofoilu pripomogla tudi pri vnovičnem osredotočenju na raziskave in razvoj novih tehnologij, platform, izdelkov in rešitev za avtonomni vodni prometni sistem. Hkrati bo podjetju pomagala pospešiti preoblikovanje iz zagonskega podjetja (startup) v mednarodno podjetje, ki je s svojim znanjem, iznajdljivostjo, inovacijami in zaželenimi futurističnimi izdelki trdno zasidrano na mednarodnih trgih vodnega prometa.

Prav tako bo pospešila drugo fazo izbora vlagateljev pri financiranju serije B - izgradnjo globalnih funkcionalno osredotočenih partnerstev, kot so vzpostavitev mednarodne množične serijske proizvodnje, vzpostavitev novega centra za raziskave in razvoj, prodajno-distribucijske mreže ter prodajno-servisne mreže, sistema za oddajanje v najem in skupno rabo itd.

AlpVent: Quadrofoil je več kot zagonsko podjetje

Podjetje Quadrofoil postaja sinonim za oblikovanje in proizvodnjo trajnostnih, zelenih plovil, paradnih konjev sodobne tehnologije. Z uporabo obsežnega lastnega znanja in inovativnih pristopov si prizadevajo za razvoj visoko učinkovitega in okolju prijaznega vodnega prometa, od osebnih plovil za vsakodnevno uporabo do javnih plovil ter plovil za prevoz tovora - s poudarkom na izkoriščanju fizike, skrite v tehnologiji uporabe podvodnih kril (hidrokril).

"Quadrofoil je več kot le zagonsko podjetje s privlačnim izdelkom in globalno prepoznavno blagovno znamko. Quadrofoil je predvsem izjemna ekipa. V AlpVentu smo prepoznali vrednost edinstvene in revolucionarne Quadrofoilove vizije, idej, inovacij, izdelkov in možnih prihodnjih vplivov globalne uporabe čistih, energetsko učinkovitih in uporabniku prijaznih vodnih transportnih rešitev temelječ na tehnologiji podvodnih kril," investicijo utemeljuje Aleksander Kopač, predsednik in glavni izvršni direktor AlpVent AG, in nadaljuje: "Skupaj bomo nagovarjali 60 milijard evrov vreden svetovni trg navtične industrije in vodnega prometa. Podpora Quadrofoilu na poti do globalnega uspeha je za AlpVent dobra in varna naložbena priložnost. Prepričan sem, da naša naložba v Quadrofoil daje močan signal o vrstah tehnologij, ki bodo opredelile in zaznamovale prihodnost navtične industrije."
Značke
Quadrofoil Investicija AlpVent Startup Investitor Sklad tveganega kapitala VC
Komuniciranje in PR Start:up Slovenija
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.