Prisluhni trem odmevnim podjetniškim zgodbam v 2020

Dne 27. december 2020
 

Kot se za zaključek leta spodobi, zaključimo z nekaterimi najbolj odmevnimi podjetniškimi zgodbami v 2020. V spodnjem podcastu ti bodo z letošnjimi uspehi in izzivi iskreno postregli Matija Kovač iz TAIA platforme (letos prejela 1,2 milijona evrov investicije), Eva Štraser iz startupa Evegreen (prejemnik številnih nagrad za inovacije, ki žanje veliko pozornost industrijskih kupcev) in Mic Melanšek iz Malih junakov (letos prodali že 2 milijonto knjigo). 

 

"Pri nama je bilo ključno, da sva upala delat neumne stvari. Da nisva delala stvari by the book, nisva šla by the book oglaševat, by the book produktov delat. Res sva sledila temu, kar naju je gnalo," je povedal Mic o začetku Malih junakov in tej norosti, drznosti do početja stvari na drugačen način, ki ji z Radotom sledita še danes. 
 
Prisluhni podcastu in spoznaj ozadje uspehov omenjenih podjetij, njihove izzive ter zmagovalno miselnost. Med drugim izveš tudi:

  • kako sta povezana nastanek TAIA platforme in nakup jadrnice Matijevega očeta,
  • zakaj so Evegreen letos začeli k sodelovanju nagovarjati številni "veliki", kot so Atlantic Grupa, Gorenje,... in zakaj je tudi predsednik Borut Pahor ugriznil v njihov krožnik,
  • kaj je bil letošnji "reality check" za Male junake, v katerem sta Rado in Mic ugotovila, "kako veliko pošast sta pravzaprav ustvarila",
  • zakaj TAIA še vedno stavi na pogoste raziskave trga, Mali junaki pa na čim bolj "odpičen" pristop,
  • po katerem ključu gostje izbirajo nove trge in kdaj trg postane profitabilen,
  • koliko denarja so letos Mali junaki namenili oglaševanju,
  • katera je bila tista prelomna točka, ko so podjetja naših gostov dobila izjemno zanimanje s strani kupcev.

Udobno se namesti in pritisni PLAY. 

 

 

Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.