Prijavi se na slovensko-izraelski start-up pospeševalnik

Dne 20. december 2021
 

Si član slovenskega tehnološkega start-up podjetja in želite ponesti vaše start-up podjetje na višji nivo? Iščete investitorje, kupce in načrtujete prodor na svetovni trg?
 
Izkoristi priložnost in se prijavi na prvi slovensko-izraelski start-up pospeševalniški program, ki bo potekal v Tel Avivu (Izrael) med 13. februarjem in 11. aprilom 2022. SPIRIT Slovenija, javna agencija in Slovenski podjetniški sklad (SPS) v sodelovanju z Veleposlaništvom Republike Slovenije v Tel Avivu bosta februarja 2022 zagnala prvi start-up pospeševalnik v Izraelu namenjen slovenskim start-up podjetjem. 

Izrael je v zadnjem desetletju postal ena vodilnih držav v svetovnem merilu na področju start-upov. Zaradi svojega naprednega inovacijskega ekosistema se je drži vzdevek »Start-up Nation«.

 

Glavne prednosti programa

Program želi povezati izbrana slovenska start-up podjetja z izraelskimi visokotehnološkimi podjetji, vodilnimi industrijskimi organizacijami, mednarodnimi korporacijami, investitorji in akademskimi institucijami.

 

Slovensko-izraelski start-up pospeševalnik pomaga doseči najpomembnejše korake v zgodnji fazi rasti start-upov.

 

Zagotavlja konkurenčno prednost za preboj v fazah, kjer večini startupov ne uspe:

 • poslovna in tržna validacija
 • začetna pridobitev naročnika
 • začetna pridobitev investitorja
 • razvoj poslovanja in širitev na globalni trg

 
Imeli boste priložnost sodelovanja z vrhunskimi ekipami in  dostop do najboljših podjetij na trgu za validacijo in razvoj produkta, povezovanja s potencialnimi strankami, odpiranja novih tržnih priložnosti in globalno rast.


Program bo vodil ETC (Arieli Capital Group), ki upravlja inovacijske centre in programe za vodilne akademske/raziskovalne ustanove, vlade, občine, industrijske blagovne znamke ter investicijske/kapitalske sklade vključno z EIT, Arieli Capital, City Zone, Amadeus, Frontier Innovation Center, Microsoft for Startups in še mnoge druge. ETC je hčerinsko podjetje skupine Arieli Capital, ameriškega holdinga ter investicijskega podjetja s podružnicami v Izraelu in New Yorku.


 

Kdo se lahko prijavi?

 

Program je namenjen tehnološkim start-upom iz različnih sektorjev, vključno z zdravjem, kmetijstvom, fintechom, pametno mobilnostjo, prehrambeno tehnologijo, čisto tehnologijo in drugih.


Prijavijo se lahko podjetja, ki izpolnjujejo naslednje kriterije:

 • registracija podjetja v Sloveniji

 • trdna uveljavljena ekipa v podjetju
 • delujoč izdelek, lahko tudi prototip
 • potrjena tehnologija (prednost)
 • začetne pozitivne povratne informacije prvih uporabnikov in strank (prednost)
 • izpeljana prva investicijska faza (prednost) 

 

Kaj pridobite?


SPIRIT Slovenija in SPS izbranim udeleženim podjetjem financirata:

 • celotno izvedbo programa usposabljanja vključno z zagotovitvijo prisotnosti strokovnih mentorjev, predavateljev, potencialnih investitorjev in tujih podjetij,

 • prostor in opremo za izvedbo vseh delavnic in dogodkov,
 • namestitev za enega člana vsakega prijavljena slovenska podjetja v Abraham Hostels (v primeru udeležbe več oseb iz istega podjetja, je namestitev za ostale člane plačljiva).

 

Pridi po več informacij na webinar

Za več informacij pridi na webinar, ki bo potekal v sredo 22.12.2021 ob 10:00. Na webinarju bo program natančno predstavljen s strani izvedbenega podjetja Arieli Capital. Vsa zainteresirana podjetja boste lahko postavila želena vprašanja. 

 

PRIJAVI SE NA WEBINAR

 

Kontaktna oseba za več informacij: Martin Zadel, SPIRIT Slovenija, e-mail: martin.zadel@spiritslovenia.si  

 

 

Rok za prijavo v program 
 

Prijavite se lahko do 16. januarja 2022 oziroma do zapolnitve razpoložljivih mest. Izmed vseh prijavljenih podjetij, bo izbranih 6 do 12 najboljših slovenskih start-up podjetij, ki ustrezajo prijavnim merilom.

 

Več informacij o programu najdeš tukaj.

 

 

## Udeležba v programu bo delno sofinancirana iz programa Vsebinske podpore, ki jo pod blagovno znamko Startupplus izvaja Slovenski podjetniški sklad. Vsebinsko podporo po shemi "de minimis" sofinancirata Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo ter Evropska unija, in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Izvaja se na podlagi programa Vsebinska podpora prejemnikov sredstev (MSP) v obdobju od 2018 do 2023 v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020.

 

Značke
SPS SPIRIT Izrael Pospeševalniški program Startup Plus Program
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.