YTILI: Te zanima ZDA trg? Odprte prijave za 4-tedenski podjetniški program v ZDA za evropske podjetnike in inovatorje

Dne 3. marec 2022 objavil Start:up Slovenija
 

Ko planiramo širitev na tuje trge, je vedno nasvet št. 1: usedi se v avto in se odpelji tja, kjer je tvoj trg. Ne pričakuj prodaje na tuje trge iz udobja domače pisarne.

 

Pojdi ven in raziskuj, preveri tržne zakonitosti, bodi v stiku s trgom in svojimi strankami – izkusi, kako razmišlja tvoj bodoči trg.

 

Vsak trg je specifičen in ima svoje tržne zakonitosti. Vprašaj se: zakaj bi stranke tam želele ali potrebovale moj produkt? Posebej, če imaš lokalno konkurenco – zakaj potrebujejo mene?

 

Ne izpusti priložnosti za spoznavanje trga v ZDA

Odprt je ameriški program YTILI za slovenske podjetnike, predstavnike podjetniškega podpornega okolja ter socialne inovatorje, ki vključuje 4-tedenski program v ZDA v enem izmed devetih innovation hub-ov (vsi stroški kriti) – prijava do 15. marca tukaj.

 

Tina Štrubelj, Nelipot

Lansko leto je kot YTILI Fellow 2021 za Slovenijo bila izbrana Tina Štrubelj, Nelipot.

 

Learn, Network & Scale

Ključna komponenta širitve na tuje trge je mreža – (lokalnih) podjetnikov, mentorjev in strokovnjakov, ki te lahko podprejo na kateremkoli koraku. Prav na to cilja YTILI program, saj omogoča spoznavanje ameriškega poslovnega, podjetniškega in inovacijskega okolja, kjer dobiš drugo perspektivo na tvoje delovanje, ter dodatna znanja in povezave za poslovno in osebno rast.

“Podjetniku ni lahko fizično oditi od dnevnih poslov za nekaj tednov. Vsi to vemo. Ampak, ko si enkrat v ZDA, je izkušnja neverjetna. Zato si vzemi čas in imej fokus tam, saj boš veliko pridobil za svoj posel. Tega ne boš obžaloval.” (Matteo Forte, Italija, YTILI Alumni)

Program namreč vključuje 60 podjetnikov iz 49 evropskih držav, zraven pa še tudi mentorje iz ZDA ter vse, ki delujejo znotraj devetih inovacijskih hub-ov.

 

Dodaten bonus je še YTILI Alumni mreža, ki že vsebuje 300 članov iz cele Evrope, in se srečuje vsak 1x letno tudi po koncu aktualnega programa.


Skupinska slika

YTILI mreža

 

100% Ameriška izkušnja

Spoznaj ameriški načina razmišljanja in vsakdanjega delovanja potencialnih strank iz prve roke in pridobi vpogled v t. i. “american way of life & business”, saj boš spoznal različne gostitelje in mentorje iz podjetniških voda.

 

Luka Mohorič, CEO podjetja Animacel in YTILI Alumni pravi: 

 

“YTILI je program, ki neprestano daje. Ko si tam, dobiš izkušnje, poznanstva in kompetence tako mentorjev kot udeležencev podjetnikov. Čisto po naključju sem spoznal dr. Williama Futrela, ameriškega pionirja matičnih celic, ki je tudi moj podjetniški vzor. Začetni “small talk” sva spontano nadaljevala ob kosilu, nato nas je povabil na ogled Pittsburgha. Če si odprt za priložnosti, se zgodi marsikaj dobrega in trajnega”.

Spoznaj trg v svoji industriji

YTILI program je ciljano usmerjen glede na industrijo, v kateri deluješ – mesto, v katerega greš, je skrbno izbrano na podlagi tiste industrije, ki je v tem mestu najmočnejša.


Zemljevid mest

Zemljevid mest

 

Kaj konkretno dobiš v programu?

  • Virtualni Entrepreneurship Curriculum, ki te pripravi na odhod v ZDA (avgust 2022)
  • Potovanje v ZDA za 4 tednov (štart: 5. oktober 2022, vsi stroški so kriti)
  • Povratna izmenjava mentorjev v izbrane evropske države (marec 2023)
  • Vključitev v Alumni mrežo YTILI in sekcijo Alumni of the US State Department programs

 

Prijava je odprta do 15. marca 2021 tukaj in vključuje tudi oddajo vsaj enega priporočilnega pisma.

 

Več info na https://ytili.org/, obrnete se lahko tudi na CEED Slovenija, ki je uradni partner za Evropo (tjasa.sobocan@ceed-slovenia.org).

 

Program izvaja WorldChicago (Chicago, IL), pod pokroviteljstvom U.S. Department of State in ameriške ambasade v Ljubljani.

 

Značke
Startup Ceed
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.