Prihaja novi tehnološki park MESTO AKROBATOV

Dne 24. oktober 2022 objavil Anemari Pediček
 

V Trbovlju se zadnjih nekaj mesecev težko dela, ustvarja, dogovarja in riše… Že veš za kaj gre? V petek, 21. oktobra 2022, sta županja Občine Trbovlje Jasna Gabrič in predsednik podjetja Dewesoft dr. Jure Knez uradno podpisala pismo o nameri gradnje tehnološkega parka Mesto Akrobatov in danes ti razkrijemo več o trenutno najbolj aktualnem projektu na trboveljskih tleh. 

 

Vse se je začelo s knjigo Akrobati

Začelo se je s knjigo AKROBATI, v kateri je opisano, kaj pomeni ta simbolika Akrobatov. Akrobati so tisti, ki spreminjajo svet. Ko so na Katapultu razmišljali, kako naj čim bolj preprosto in slikovito opišejo svojo ponudbo, so prišli na idejo:

“Naše okolje je kot neko malo mesto, v katerem najdeš vse, kar potrebuješ za razvoj izdelka in gradnjo uspešnega podjetja. Imamo infrastrukturo in znanje uspešnega Dewesofta, imamo skupne službe storitev, imamo tudi izobraževanja, stroje, testne laboratorije … Ja, kot malo mestece.” 

Jure Knez

Dr. Jure Knez, predsednik podjetja Dewesoft

Domačin Mark Jordan je narisla sliko Mesto Akrobatov, ki jo lahko vidimo na spodnji sliki: 

 

Mesto akrobatov

Mesto Akrobatov po Marku Jordanu 

Predsednik podjetja Dewesoft, dr. Jure Knez je po nekaj dneh rekel: “Veste, sem tuhtal … Zakaj pa ne bi zgradili pravo Mesto Akrobatov?”. Po nekaj dneh in številnih Juretovih razlagah, so v podjetju končno razumeli, da Jure prav zares želi zgraditi tehnološki park Mesto Akrobatov, v velikosti 40.000 m². 

 

Ko so na papir zapisali prostorske potrebe hitro rastočega Dewesofta in na drugi strani tudi ogromno zanimanja s strani startupov za ustvarjanje v Katapultu, je postalo jasno, da to potrebujejo.

 

Več o mestu akrobatov

 

Po dnevih, tednih in mesecih dogovarjanj, risanj ter urejanj je nastala prva oprijemljiva zasnova tehnološkega parka Mesto Akrobatov, ki jo je zrisal domačin, arhitekt Kristjan Čuk. Dve krili, ki sledita mehkim linijam narave, sta glavni osi tehnološkega parka. Osrednji prostor predstavlja stavba v obliki logotipa podjetja Dewesoft. Z videzom kril akrobatskega letala bo ta edinstvena zgradba že sama po sebi zanimiva atrakcija. Mesto Akrobatov bo velikosti treh nogometnih igrišč.

 

Mesto akrobatov

Mesto Akrobatov

Kaj je MESTO AKROBATOV?

Mesto Akrobatov je tehnološki park, kjer se v okviru Katapulta zagnanost mladih povezuje z znanjem in infrastrukturo večjih podjetij, kot je Dewesoft. V Mestu Akrobatov stremijo k razvoju in izdelavi fizičnih izdelkov z visoko dodano vrednostjo.

“Predstavljajte si, da na povprečen delovni dan sedite v kavarni z računalnikom pred seboj, poleg vas elektronik in strojnik, za sosednjo mizo en največjih mojstrov merilne tehnike, za drugo mizo energije polni dijaki z noro poslovno idejo. V prostor stopi mojster vesoljske tehnologije, poleg njega lastnik velikega tehnološkega podjetja … In prav vsakogar lahko povprašate za nasvet, izmenjujete mnenja in ideje. Stopite iz kavarne in pogledate naokoli – v eni stavbi imate vse potrebne stroje za izdelke iz kovine, v drugi testne naprave, v tretji pakirnico in logistiko, v četrti pisarne in sejne sobe … Vse na enem mestu. V takih okoljih se ustvarja tehnologija, ki spreminja svet. To je/bo Mesto Akrobatov,” pravi Petra Škarja, strateška vodja Katapulta in avtorica knjige Akrobati. 

Te zanima še več o MESTU AKROBATOV? Klikni tukaj.

 

Utrinki

Utrinki s podpisa o nameri gradnje tehnološkega parka Mesto Akrobatov

 

 

Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.