Prek Kompas Shop prodajaln do 2,2 milijona potencialnih kupcev letno ali kako lahko start-upom pomaga Kompas MTS?

Dne 24. september 2015 objavil Stanislava Vabšek
 

Ste vedeli, da najdražja steklenica slovenskega vina Palmieri stane več kot pol milijona evrov? In da lahko isto vino, le v drugačni steklenici, dobite bistveno ceneje v trgovinah Kompas Shop? Družba Kompas MTS ima pač dober nos za odkrivanje prodajnih uspešnic, a tudi za razvoj blagovnih znamk. Kar 21 obmejnih prodajaln in prodajalna v Jaršah pri Domžalah jim zagotavlja dostop do povprečno 2,2 milijona kupcev letno. V zadnjem času se Kompas MTS aktivno ozira za novimi naložbami, ki niso pogojene s komplementarnostjo njihovi trgovinski dejavnosti, niti z višino investicije. ”Želimo pa v start-upe vstopati kot aktiven strateški partner, ker podjetniške vizije lahko pomagamo uresničiti hitreje in učinkoviteje, brez ponavljanja napak, prask in bušk, ki so se nam že mnogokrat zacelile,” pravi vodja marketinga pri Kompas MTS Bruno Sedevčič.


Start Future paket

Kompas MTS s svojim Start Future paketom zagotavlja podporo pri razvoju podjetniških idej, zlasti in predvsem s kapitalskim vložkom ter dostopom do učinkovitih prodajnih kanalov. ”Trenutno ocenjujemo pet start-up projektov iz različnih branž, težko pa napovem, kakšni bodo rezultati teh pogovorov,” pravi sogovornik.
 

Solastnik, ki ima enak interes kot podjetnik

”V projekte, za katere ugotovimo, da jih lahko dobro podpremo, želimo namreč vstopiti kot aktiven strateški partner z vsaj polovičnim lastniškim deležem in možnostjo soodločanja. In čeprav pri tem vedno iščemo sinergijo dogovora ter imamo povsem enak interes kot podjetnik – torej zgraditi uspešen posel, gre za nekaj, kar nekateri slovenski podjetniki še vedno ne sprejmejo ravno najbolje,” pojasnuje Bruno Sedevčič.Burno Sedevčič

 

Brez omejitev pri dejavnosti in višini investicije

Ne glede na to, v kateri branži deluje podjetnik oz. koliko finančnih sredstev potrebuje, lahko Kompas MTS vsem projektom zagotovi pomoč pri grajenju tima oz. dostopu do potrebnih kadrov in znanj ter možnost koriščenja razvejane grosistične in maloprodajne mreže doma in delno tudi v tujini. Sogovornik, ki je tudi sam aktiven član mentorskega programa Zavoda Ypsilon, s katerim je družba v letošnjem letu sodelovala na zanimivem projektu Slovenija mentorska država, poudarja, da je za razvoj podjetniške ideje pomembno tudi spodubno in inovativno delovno okolje. V ta namen družba Kompas MTS nudi del svojih poslovnih prostorov tudi podjetniškemu peskovniku Ustvarjalnik.
 

Inovativno delovno okolje po vzoru Googla

”Z nakupom novih poslovnih prostorov v bližini ljubljanskega BTC-ja, se nam je ponudila priložnost, da predvidoma v roku enega leta vzpostavimo sodoben poslovni prostor v stilu amerškega velikana Google, ki bo hkrati tudi sedež podjetja in kjer bomo poleg podpore naših zaposlenih ter ostalih partnerjev, izvajali tudi različna predavanja, delavnice, srečanja in druge dogodke, ter ponudili možnost sobivanja mladim podjetnikom v obliki “coworking” prostorov z vso pripadajočo opremo in infrastrukturo,” napoveduje Sedevčič.
 

Podjetniška valilnica

V skupini Kompas MTS, ki deluje na področjih trgovine, turizma, storitev oz. prodaje in kmetijstva, so zaposleni številni strokovnjaki, ki start-upom na začetku poti lahko prihranijo marsikatero tavanje v megli. Njihov nekdanji sodelavec je tudi mladi start-upovec Rok Starič, ki je pred kratkim uspešno zaključil Kickstarter kampanjo za svoje 100% naravno arašidovo maslo ali Rok's Peanut Butter, zdaj pa v Sloveniji uvaja novo plaftformo za množične investicijske naložbe CONDA Crowdinvesting.
 

Projekt, ki ni mogel na police …

”Roka smo seveda podprli, kot kolegi,” svojega veselja nad uspehi nekdanjega sodelavca ne skriva Sedevčič, ”na police Kompas Shop prodajaln pa ga še nismo mogli umestiti zaradi trenutno zelo majhne, butične količine izdelkov in dejstva, da je naravno maslo brez vseh dodatkov hitro pokvarljivo ter ga je treba porabiti v enem mesecu od datuma polnjenja.”
 

Predstavite jim svojo idejo!

Če vas branje tega prispevka nagovarja k temu, da svojo idejo predstavite ‘start-upovskemu’ delu Kompas MTS, nam pišite na info@startup.si in vas bomo povezali z njimi. ”Če se nam bo ideja zdela zanimiva, bomo podjetnika ali ekipo povabili na predstaviteni sestanek in pogovor o možnostih sodelovanja. Pa brez bojazni – vse ideje obravnavamo zaupno in v skladu s poslovno etiko. Poleg tega pa se še predobro zavedamo, da le ideja, brez zavzete, predane ekipe in pravih podpornikov, ki jo pomaga porivati naprej, ni prav dosti vredna. Štejejo izkušnje in znanja, ki jih družba Kompas MTS nedvomno ima,” pogovor sklene sogovornik.
 
 

 

Značke
Kompas MTS
Komuniciranje in pr Start:up Slovenija
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.