Settings = { cultureInfo: "sl-si", cookieUrl: "/sl-si/politika-piskotkov", };
 

Prejeli 63 prijav na Master of Start:ups

Dne 30. oktober 2013 objavil Stanislava Vabšek
 
Na nacionalni intenzivni podjetniško izobraževalni program Master of Start:ups se je v razpisanem roku prijavilo 63 podjetniških skupin in start-up podjetij, ki delujejo predvsem v informacijskih in mobilnih tehnologijah. 

Za zagotovitev ustrezne kakovosti dela bomo organizatorji med vsemi prijavami skrbno izbrali 15 ekip, ki izpolnjujejo prijavne pogoje in 13. novembra 2013 začeli s pet-tedenskim usposabljanjem za gradnjo globalnih podjetniških podjetij. Izbrane ekipe, ki bodo vključene v Master of Start:ups program, po prijavnih pogojih izkazujejo inovativnost ideje, tehnologije, globalne ambicije, predano ter zavzeto ekipo in minimalno sprejemljiv produkt. 
 
Vsa ostala podjetja in podjetniške skupine bodo povabljena k sodelovanju v nacionalnih programih Start:up Geek House, Start:up leta in Go:Global Slovenia. Na podlagi osebnega pogovora ter trenutne faze razvoja podjetniške ideje in ambicij, bodo ekipe vključene v najbolj primeren program. Ekipe bodo pri nadaljnjem razvoju podjetniških ideje imele v omenjenih programih vso podporo partnerjev Iniciative Start:up Slovenija in odprte možnosti za vključitev v Master of Start:ups v prihodnjih izvedbah. 
 
»Število prijav kaže na porast zanimanja za gradnjo start-up podjetij po sodobnih pristopih. Zadovoljni smo z raznovrstnostjo prijavljenih idej kot tudi z geografsko pokritostjo, saj ekipe prihajajo iz vseh slovenskih regij, s čimer smo dokazali, da lahko partnerji start-up ekosistema izvajamo enotne nacionalne programe,« je povedal Blaž Kos, vodja Start:up Geek House. Blaž Kos, vodja Start:up Geek House

Najsodobnejša znanja v petih tednih
Intenzivni podjetniški pettedenski program Master of Start:ups zajema celoten spekter najsodobnejših znanj s področja gradnje start-up podjetij po t.i. The Lean Start-up in Business Model Generation metodologijah.
Modularno zasnovan program, poleg jasne predstavitve teoretičnih okvirov, udeležencem ponuja predvsem praktično delo na razvoju njihove poslovne ideje. Program je subvencioniran, zato je udeležba brezplačna. Namenjen je vsem inovativnim podjetjem, ki imajo globalne ambicije in želijo graditi svoja start-up podjetja po najnovejših metodologijah.
 
Prednosti programa :
  • Orodja so enostavno in jasno predstavljena, tako podjetniška predznanja niso potrebna.
  • Program je namenjen vsem na znanju temelječim podjetjem, ne zgolj »silicon valley IT« tipu.
  • Vsebinski sklopi zajemajo celostni pregled metodologij, tako klasičnih, kot sodobnih.
  • Sodelovanje v programu omogoča koriščenje celotnega spektra vsebin nacionalnega ekosistema.
  • Vključenim v program pomagamo tudi do subvencij (P2) in drugih virov financiranja.
  • V sodelovanju s programom Go:Global Slovenia udeleženci v programu pridobijo tudi mentorja.
  • Vključeni v program, bodo imeli na voljo trimesečno uporabo Start:up Geek House Co-working prostor popolnoma brezplačno.
  • Program je subvencioniran.
 
Program izvaja Iniciativa Start:up Slovenija
Master of Start:ups poteka v okviru programa Start:up Geek House, ki ga izvajajo člani Iniciative Start:up Slovenija. Skozi program člani uresničujejo začrtane ukrepe iz strateškega dokumenta za podjetniški preboj Slovenije - Start:up Manifesta. Podjetja vključena v izvajanje programa v tekočem in naslednjem letu lahko pridobijo brezplačne storitve prek INO projekta oziroma programa univerzitetnega inkubatorja, ki ga sofinancirata Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo ter Javna agencija SPIRIT Slovenija.
 
Več informacij:
  • Urban Lapajne, Iniciativa Start:up Slovenija in Tovarna podjemov, podjetniški inkubator Univerze v Mariboru, urban.lapajne@tovarnapodjemov.org, 041 372 418
  • Elvisa Basailović, Tehnološki park Ljubljana, elvisa.basailovic@tp-lj.si, 041 850 115 
Komuniciranje in pr Start:up Slovenija
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.