Potrebujemo pomoč! Nominiraj kandidata za prestižno nagrado Slovenski start:up leta 2023

Dne 14. april 2023 objavil Anemari Pediček
 

Letos že šestnajstič zapored iščemo startup, ki nas bo s svojimi dosežki, dejanji, ugledom in razvojnim potencialom prepričal ter osvojil prestižni naziv Slovenski start:up leta. Ali že imaš v mislih koga, ki bi lahko zasedal zmagovalno stopničko?

 

Z nagrado Slovenski start:up leta si vsako leto prizadevamo nagraditi in izpostaviti ambasadorje slovenskega start-up podjetništva. Želimo si opozoriti na tiste ekipe, ki s svojimi dosežki, močjo, dejavnostmi in razvojem predstavljajo novo generacijo najbolj inovativnih slovenskih podjetnikov, zato vam prosimo, da nam tudi letos pomagate pri izbiri pravega. Vaša naloga je, da do 19. aprila 2023, nominirate tisto start-up podjetje, ki si zasluži nagrado Slovenski start:up leta.

 

NOMINIRAJ SVOJEGA KANDIDATA

 

V finale gre 5 startupov

V finale se bo uvrstilo 5 startup podjetij, ki se bodo glavni ocenjevalni komisiji predstavili 24. maja. To bodo podjetja, ki bodo prejela najboljše ocene med vsemi nominiranimi. Vse prejete nominacije bo obravnaval nominacijski odbor, ki ga bodo sestavljali predstavniki Start:up Slovenija in drugi aktivni člani slovenskega start-up ekosistema. Vsak član nominacijskega odbora v prvem koraku odda svoj glas, nato pa razvrsti pet nominirancev s skupnega seznama, pri čemer ne more glasovati za svojega kandidata za nagrado.

 

Zmagovalca bomo slavnostno razglasili 30. maja v Ljubljani.

 

Člani ekosistema v akcijo, nominirajte svojega favorita!

Če delujete v organizaciji, ki se ukvarja s pospeševanjem start-upov (inkubatorji, tehnološki parki, pospeševalniki, družbe tveganega kapitala, start-up mediji, javne agencije in skladi...), vas vabimo, da do srede 19. aprila 2023, nominirate svojega favorita oziroma eno start-up podjetje, ki si zasluži osvojiti naziv Slovenski start:up leta.

 

Katera podjetja lahko nominirate?

 

Za naziv Slovenski start:up leta se lahko potegujejo start-up podjetja, ki izpoljujejo naslednje pogoje:

  • Podjetje je bilo ustanovljeno v Republiki Sloveniji, jedrna ekipa deluje v Sloveniji.
  • Podjetje je na dan 19.4. mlajše od 5 let.
  • Na datum nominacije podjetje še ni prejelo večje A investicijske runde do 5 milijonov evrov.
  • Nominirano podjetje je o nominaciji obveščeno in se z njo strinja.

 

Pogoji sodelovanja in kriteriji za ocenjevanje

Več informacij o procesu nominacije, pogojih sodelovanja in kriterijih za ocenjevanje najdete tukaj.

 

Imate dodatno vprašanje ali potrebujete informacije glede postopka nominacije? Nikar ne čakajte in nam pišite na info@startup.si.

 

NOMINIRAJ SVOJEGA KANDIDATA

 

Rok za oddajo nominacije je 19. april 2023!

 

Organizatorji

Nagrado organizira Start:up Slovenija v soorganizaciji Slovenskega podjetniškega sklada, Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport  ter Evropskega sklada za regionalni razvoj.

 

###

Vsebinsko podporo za prejemnike finančnih produktov P2, SK75 ali SI-SK po shemi "de minimis" sofinancirata Slovenski podjetniški sklad in Evropska unija, in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Izvaja se na podlagi programa Vsebinska podpora prejemnikov sredstev (MSP) v obdobju od 2018 do 2023 v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020.

 

Značke
Slovenski podjetniški sklad Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport Evropski sklad za regionalni razvoj Sklad skladov Startup Plus
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.