Poteguj se za nagrado na področju intelektualne lastnine

Dne 25. januar 2023
 

Svetovna organizacija za intelektualno lastnino (WIPO) je že drugo leto zapored objavila razpis za podelitev nagrad malim in srednje velikim podjetjem. Na razpis se lahko do 31. marca 2023 prijavijo vsi zainteresirani MSP, ki delujejo na katerem koli od gospodarskih sektorjev ter uporabljajo vsaj eno od pravic intelektualne lastnine (avtorske in sorodne pravice, znamke, modele, patente, geografske označbe ali druge). Sodelovanje na razpisu je odlična priložnost za mednarodno promocijo, zmagovalci pa bodo vabljeni na podelitev nagrad na julijski generalni skupščini WIPO, prejeli pa bodo tudi prilagojen program mentorstva za krepitev uporabe svojih pravic intelektualne lastnine, zasledovanje novih poslovnih ciljev ter širjenje svojega pozitivnega vpliva.

 

Program globalnih nagrad (angleško WIPO Global Awards) izhaja iz poslanstva organizacije WIPO, da spodbuja inovacije in ustvarjalnost povsod po svetu in vzpostavlja bolj vključujoč ekosistem intelektualne lastnine. Z nagradami želi WIPO podjetjem omogočiti, da izkoristijo moč intelektualne lastnine in uresničijo svoje zamisli. V širšem smislu bo podpora takšnim podjetjem pripomogla tudi k ustvarjanju delovnih mest, rasti podjetij in gospodarskemu razvoju, mala in srednje velika podjetja (MSP) namreč predstavljajo največji delež gospodarstev in so ključni vir inovacij in ustvarjalnosti v vseh sektorjih, na vseh trgih in vidikih življenja. 

 

Na razpis se lahko do 31. marca 2023 prijavijo zainteresirana MSP s celotnega sveta, tudi iz Slovenije, ki delujejo na katerem koli od gospodarskih sektorjev ter uporabljajo vsaj eno od pravic intelektualne lastnine (avtorske in sorodne pravice, znamke, modele, patente, geografske označbe ali druge).

 

Več informacij in prijava

 

Vir: GOV.si

Značke
WIPO Nagrada
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.