Settings = { cultureInfo: "sl-si", cookieUrl: "/sl-si/politika-piskotkov", };
 

PODIM partner: Po navdih za preboj k ekipam pospeševalnika ABC!

Dne 3. maj 2015 objavil Stanislava Vabšek
 
Ste že slišali za pospeševalnik ABC? Več kot 100 ekip in kar 11 držav se je prijavilo na marca 2015 objavljen prvi razpis za vstop v program pospeševalnika ABC – Smart Business Accelerator. Izbranih je bilo 8 + 1. Od začetka aprila člani ekip intenzivno ustvarjajo, inovirajo, komunicirajo, nastopajo, se učijo, prilagajajo svoje poslovne modele in se ob tem pošteno potijo. Iz dneva v dan napredujejo in postajajo vse bolj zanimivi za investitorje in obenem tudi krepijo svojo mednarodno konkurenčnost.


 

Želiš doživeti utrip ABC? 

Navdihujoče opremljeni prostori pospeševalnika se nahajajo v središču BTC Citya v Ljubljani, v Hali IV, kjer startupi lahko neposredno testirajo svoje rešitve in produkte v okviru bogate infrastrukture BTC. Na PODIMU pa imate edinstveno priložnost, da srečate ekipe startupov kot tudi člane vodstvene ekipe pospeševalnika. Vabljeni, da se oglasite v ustvarjalnem kotičku, kjer se lahko sprostite, klepetate, vprašate vse, kar vas v zvezi s pospeševalnikom in startupi zanima in se ob tem zabavate.
 

Jasen cilj, prebojna energija

V samo 6 mesecih je Dejan Roljić (ustanovitelj in CEO pospeševalnika ABC) z ekipo uspel postaviti največji zasebni pospeševalnik v regiji. Cilj pospeševalnika ABC je sooblikovati naprednejše poslovno okolje v Sloveniji in razviti ekosistem, ki bo atraktiven tako za domače kot za mednarodne investitorje. Verjamemo, da Slovenija lahko postane inovativna referenčna država v regiji, ki bo zagotavljala ustrezno podporno okolje za razvoj podjetništva in prodor na globalne trge.
 

Kaj pomeni pripadati ABC skupnosti? 

Startupi, ki so se uspeli uvrstiti v prvi program Smart Cities, so prejeli: 15.000€ v gotovini, vso potrebno infrastrukturo v vrednosti več kot 350.000€, intenziven vsakodneven program, edinstveno testno okolje v okviru BTC City, kjer lahko neposredno preverjajo svoje rešitve in seveda dostop do mednarodnih investitorjev. V zameno vsako podjetje 8% vrednosti prepiše pospeševalniku. Izbrana podjetja v prvem programu so: Smart Futuristic Innovations, Travel Starter, Symvaro, Styliff, Moveo, Facility, Shoppii, Venxly, in kot pridružen član še GoOpti. Vsakdo, ki je del skupnosti, je zmagovalec.
 

Srečajmo se na PODIM Speed dating!

Pospeševalnik ABC je idealno okolje za startupe, ki si želijo uspeti na globalnem trgu. Jeseni 2015 bo štartal drugi program in tisti, ki ste pripravljeni na 'pitch', ste vabljeni, da izkoristite priložnost na PODIM konferenci in raziščete, kaj je tisto, kar je bilo odločilno za uvrstitev startupov v prvem krogu med izbrance programa Smart Cities. Smart Cities in druge tematike, povezane z ustvarjanjem kakovostnega bivanjskega okolja v prihodnosti so v središču pozornosti programa ABC. Pošljite sporočilo na urska@abc-accelerator.com in se dogovorite za srečanje v času PODIMA. Z nestrpnostjo čakajo, da prisluhnejo vaši zgodbi!
 
Značke
ABC accelerator Pospeševalnik ABC pospeševalnik Pospeševalnik ABC
Komuniciranje in pr Start:up Slovenija
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.