PODIM = Energija + Povezovanje + Učenje + Alpe-Adria

Dne 10. junij 2016 objavil Stanislava Vabšek
 


”Great energy. Great speakers. Great people. An amazing event! Excellent networking and learning opportunities. An impressive gathering of startups, investors and corporates. A lighthouse event for the Alps-Adriatic region!” To je samo nekaj izjav udeležencev letošnjega PODIM-a, najvplivnejše in največje start-up, podjetniške in inovacijske konference v regiji, ki je v dveh intenzivnih dneh v Mariboru, 11. in 12. maja, povezovala, navduševala, motivirala in izobraževala skoraj 900 ljudi iz 26 držav. Poleg največjega števila udeležencev do zdaj in dodane vrednosti zanje smo letos ponosni še na en dosežek. Program PODIM-a 2016 smo namreč soustvarili z naja ktivnejšimi deležniki nacionalnega in regionalnega podjetniškega ekosistema, s katerimi delimo vizijo Slovenije in Alpe-Adria regije kot mednarodno uveljavljenega start-up vozlišča ter ene najprivlačnejših lokacij na svetu za življenje in delo.


Rdeča nit PODIM-a kot odgovor na megatrende

Program PODIM konference vsako leto razvijamo v sozvočju z megatrendi digitalizacije, globalizacije in pohoda milenijske generacije na trg dela. Rdečo nit konference tako predstavljajo skrite prebojne sile start-upov in kako le-te revolucionirajo poslovanje in njegovo okolje. Za iskanje najsodobnejših rešitev v vse bolj zaostrenih pogojih globalne konkurence pa smo oblikovali različne konferenčne programske sklope.


Vojne startupov - Korporativna sila se prebuja! Pogovor o temni in svetli strani start-up cunamija, ki ga je vodil Matej Golob alias Kylo Ren
 

Moč črpamo iz odprtega sodelovanja in povezovanja!

”Ponosni smo, da je letošnji PODIM dokazal, da lahko Slovenija in Alpe-Adria moč za rast ter razvoj start-up ekosistema črpata iz odprtega sodelovanja, povezovanja in pretoka znanj ter izkušenj! Kljub vsem naporom ob organizaciji tovrstnega dogodka smo konferenčni program gladko in smelo soustvarili skupaj z ABC pospeševalnikom30LeanCEED SlovenijaEIT DigitalD·LabsCoinvestUK Trade & Investment ter Ustvarjalnikom. Tradicionalnim nacionalnim soorganizatorjem pa so se pod okriljem Start:up Alpe-Adria programa pridružili še KWF in Build iz Celovca, Science Park Graz ter Friuli Innovazione iz Vidma,” je ob koncu konference glavne vtise in največjo dodano vrednost letošnjega dogodka strnil Matej Rus, vodja Iniciative Start:up Slovenija.

 

PODIM prijatelji za odlične govorce in kot del ekipe

”Navdušuje nas tudi dejstvo, da se vsako leto bolje obnese tudi recept, po katerem v sodelovanju z uspešnimi posamezniki iz vrst start-upov, investitorjev ... pravzaprav vseh PODIM prijateljev prečesavamo zemeljsko oblo in za konferenco iščemo najboljše govorce. Osebnosti, kot so Alex Iskold, Steli Efti, Poornima Vijayashanker, Bart Lorang, dr. Jens Pipping in mnogi drugi, na PODIM pripotujejo tudi oz. predvsem zaradi osebnega povabila posameznikov, ki se potrudijo in nam nesebično pomagajo pritegniti tovrstne govorce. Tako je pravzaprav težko ločiti, kdo je oziroma ni v naši organizacijski ekipi. In kot je opazila še ena PODIM prijateljica, smo v zasledovanju višjega skupnega cilja uspeli najti sinergije, ki združujejo branžo in ji dajejo še večjo kredibilnost, dogodku, kot je PODIM, pa še večjo avtoriteto,” je povedal Urban Lapajne, organizacijski vodja Iniciative Start:up Slovenija.


Obljuba za prihodnji PODIM


V tesnem sodelovanju s start-upi in deležniki ekosistema se bomo še naprej mojstrili v kvaliteti, ne kvantiteti, ter z butičnim, personaliziranim prisotopom soustvarjali najvplivnejši start-up dogodek v Alpe-Adria regiji. Naša garancija, da tudi prihodnje leto upravičimo sloves nepozabnega epskega doživetja, pa so pozitivna PODIM energija, pristna gostoljubnost in izjemne priložnosti za povezovanje ter učenje. 
 

 

Značke
PODIM PODIM 2016
Komuniciranje in pr Start:up Slovenija
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.