Platforma Stripe zdaj tudi v Sloveniji

Dne 10. september 2019 objavil Mitja Sagaj
 

Svetovna plačilna platforma Stripe, eno najhitreje rastočih tehnoloških podjetij na svetu, je danes uradno ustanovljena v Sloveniji. Platforma omogoča zagon in rast spletnih podjetij, povečanje obsega njihovega poslovanja na svetovni ravni ter sprejemanje denarja od koder koli na svetu.


Platforma Stripe obdela več milijard dolarjev letno za več milijonov podjetij, vključno z zagonskimi in velikimi podjetji, kot so Google, Amazon, Uber in Shopify. V Sloveniji platformo Stripe za ponujanje svojega blaga in storitev kupcem po vsem svetu že uporabljata podjetji Minimaa in Treo.

"Slovenija ima veliko podjetniško in tehnološko nadarjenih ljudi in prepričani smo, da bi se lahko še več podjetij iz Slovenije razširilo na globalni ravni," meni Felix Huber, ki vodi Stripe v Srednji in Vzhodni Evropi, na Bližnjem vzhodu in Afriki. "S platformo Stripe naj bi se še več podjetjem iz Slovenije omogočilo izvažati njihovo ustvarjalnost in ambicioznost drugam po svetu."

 

V samo nekaj klikih iz Slovenije v svet

Slovenska podjetja lahko že danes v samo 10 minutah začnejo sprejemati plačila v več kot 130 valutah. Platforma Stripe tem podjetjem prvič omogoča dostop do svojih globalnih plačil in zakladniške mreže. Podjetja lahko uporabljajo platformo Stripe za sprejemanje plačil, pa tudi za upravljanje računovodstva, izdajanja računov, izplačil tretjim osebam in optimizacijo mobilnega plačevanja - vse z ene centralizirane nadzorne plošče. Uporabniki platforme Stripe dobijo tudi dostop do mobilnih denarnic, kot sta Apple Pay in Google Pay.

Pomoč pri zmanjšanju spletnih goljufij in uporaba novih spletnih poslovnih modelov

Goljufija je poleg izzivov pri upravljanju več valut pogosto eden od glavnih zaviralcev za podjetja, ki želijo prodajati kupcem po svetu. Platforma Stripe uporablja dovršeno strojno učenje za zagotavljanje neprekosljive zaščite pred goljufijami in zaščitnih ukrepov, ki slovenska podjetja in njihove kupce ščitijo pred goljufijami.

Platforma Stripe uporablja dovršeno strojno učenje za zagotavljanje neprekosljive zaščite pred goljufijami in zaščitnih ukrepov.


Ker se vse več dejavnosti seli na splet, nastaja nov val spletnih podjetij, vključno s trgi, podjetji za množično financiranje in naročniškimi podjetji. Platforma Stripe lahko zagotovi razvijalcem programske opreme in podjetnikom v Sloveniji orodja, ki jih potrebujejo, da bodo del naslednje serije spletnih velikanov.

Podjetje Minimaa z vključitvijo Stripa prihranilo številne ure

"Za spletno podjetje, kot je naše, je hitrost zares pomembna. Platformo Stripe je bilo mogoče preprosto in hitro vključiti - to nam je prihranilo toliko ur, da smo jih prenehali šteti. Podpora, ki smo jo prejeli od platforme Stripe, med njenim vključevanjem, je bila neprimerljiva," pravi Tomaž Riffel, izvršni direktor podjetja Minimaa.

Stripe se sočasno širi v osem novih evropskih držav, med njimi je tudi Slovenija.


Cene platforme Stripe, ki se začnejo pri 1,4 % + 0,25 evra na uspešno bremenitev kartice v Sloveniji, ne vključujejo stroškov namestitve, mesečnih pristojbin in skritih stroškov.

Stripe doslej prejel za približno 785 milijonov dolarjev investicij

Septembra 2011 ustanovljeni Stripe je tehnološko podjetje, ki gradi gospodarsko infrastrukturo za svetovni splet. Podjetja vseh velikosti - od novih zagonskih podjetij do javnih družb - programsko opremo Stripe uporabljajo za sprejemanje spletnih plačil in vodenje tehnično zahtevnih finančnih operacij v več kot 100 državah. Platforma pomaga podjetjem pri zagonu in povečevanju njihovih prihodkov, uveljavljenim podjetjem pa pri širjenju na nove trge in uvajanju novih poslovnih modelov. Cilj platforme Stripe je dolgoročno povečati BDP svetovnega spleta.

Cilj platforme Stripe je dolgoročno povečati BDP svetovnega spleta.


Podjetje, ki sta ga ustanovila Patrick in John Collison, ima sedež v San Franciscu in danes zaposluje več kot 2000 ljudi, do zdaj je prejelo približno 785 milijonov ameriških dolarjev investicij, nazadnje pa je bila njegova vrednost ocenjena na 22,5 milijarde ameriških dolarjev.

 

Značke
Stripe Plačilna ptaforma
Komuniciranje in PR Start:up Slovenija
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.