OriginTrail z ICO zbral 22,5 milijonov dolarjev za razvoj transparentnosti v dobavnih verigah!

Dne 18. januar 2018
 Start-up OriginTrail, prejemnik SK50 investicije Slovenskega podjetniškega sklada in globalno znano podjetje na področju blockchain tehnologij za sledljivost prehranskih izdelkov, je danes naznanil konec prodaje Trace žetona (TRACE), oziroma konec svoje ICO kampanje z doseženim celotnim ciljem 22,5 milijonov dolarjev. Uspešen ICO dodatno potrjuje močno potrebo po dosegljivosti decentraliziranih informacij in omogoča množično sprejetje povečanja zaupanja in učinkovitosti znotraj globalnih dobavnih verig. Z uporabo tehnologije, ki prinaša transparentnost dobavnim verigam, bo podjetje OriginTrail povečalo varnost in onemogočalo probleme, ki izvirajo iz nepreglednih dobavnih verig, vključno s kršitvami varnosti hrane, ponaredki in drugimi izzivi, ki so pogosti v prehranski industriji.

Blockchain tehnologija ustvarja do sedaj še neviden nivo odgovornosti za transparentnost dobavnih verig. Vendar ta tehnologija ni bila ustvarjena za operacije z velikimi količinami podatkov, poleg tega so bili stroški previsoki, da bi se tovrstne rešitve lansirale. S ciljem reševanja teh težav in prenosa prednosti blockchaina na dobavne verige je OriginTrail razvil decentralizirano off-chain omrežje za potrebe dobavnih verig, ki varno združuje podatke dobavnih verig iz različnih IT sistemov. 

Protokol OriginTrail-a je zmožen povezave s katerimkoli blockchainom in IT sistemom in shranjuje samo prstne odtise podatkov na posebnem blockchainu. Originalni podatki so hranjeni na decentraliziranem omrežju, kar omogoča razvoj decentraliziranih aplikacij na podlagi tega omrežja. Digitalni žetoni, imenovani Trace žetoni, se uporabljajo med interakcijo z OriginTrail decentraliziranim omrežjem (ODN) in bodo delovali za shranjevanje in branje podatkov v protokolu. 

“V čast nam je, da je bila naša tehnologija tako pozitivno sprejeta. Grajenje produkta, ki inspirira samozavest tolikih podpornikov, nas ohranja skromne in nam odpira oči," je povedal Tomaž Levak, so-ustanovitelj in CEO OriginTrail-a. "S to podporo lahko začnemo z izvrševanjem našega celotnega načrta v naslednjih treh letih in zagotovimo, da bo ODN na dobri poti, da postane odprtokodni standard za grajenje transparentnosti v dobavnih verigah."

Načrt za rasti OriginTrail-a predvidevajo razvoj decentraliziranega omrežja in t.i. "plug-and-play" rešitev, ki je primerna za vse produktne dobavne verige. OriginTrail je trenutno del prehransko tehnološkega pospeševalnika Bits x Bites, ki je že dobro ustaljen v industriji dobavnih verig. Pred kratkim so lansirali pilotski program z Kitajskim spletnim trgom kmetovalcev imenovanim Yimishiji. Partnerstvo prinaša novo stopnjo odgovornosti na Kitajski trg hrane in bo pomagalo potrošnikom preveriti vir, pristnost in pot njihovih nakupov. 

"Kot prvi Kitajski prehrambeno tehnološki pospeševalnik, podpiramo start-upe ki delijo našo vizijo prihodnosti oz. razvoja tehnoloških rešitev za zagotavljanje dobre kakovosti hrane,” je povedala Matilda Ho, ustanoviteljica in izvršna direktorica Bits x Bits, ter ustanoviteljica in CEO Yimishiji. "Ne bi mogli biti bolj zadovoljni, da delamo z OriginTrail, saj gre za ekipo, ki revolucionirala dobavne verige prihodnosti."

Za več informacij o OriginTrail preverite https://origintrail.io.       
                      
---
 

O OriginTrail

OriginTrail je prvi namensko zgrajen protokol za dobavne verige, ki bazira na blockchain tehnologiji. OriginTrail protokol se sooča s primarnimi izzivi, ki limitirajo menjavo in integriteto podatkov v produktnih dobavnih verigah. OriginTrail dostavlja IT ponudnikom v industriji dobavnih verig hitro implementacijo blockchain podprte izmenjave podatkov v več-organizacijskih okoljih. Tako OriginTrail predstavlja mankajoči delček, ki pomaga graditi transparentnost, veča integriteto podatkov in varčuje denar ključnih deležnikiv dobavnih verig. Prva verzija OriginTrail-a je trenutno v uporabi v prehrambeni industriji s prihajajočo odprtokodno verzijo, ki se lahko nanaša na katerokoli produktno dobavno verigo.  

 

Kontakt za medije

Amber Richards
Uproar PR for OriginTrail
arichards@uproarpr.com
##ENovice##?
Značke
OriginTrail
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.