OriginTrail sprejet v ugleden pospeševalnik Bits x Bites v Šanghaju

Dne 13. december 2017
 

  
Ekipa OriginTrail, prejemnica investicije SK50 Slovenskega podjetniškega sklada, je dobila še eno odmevno priznanje. Kot ena najbolj obetavnih 'foodtech' rešitev je bila sprejeta v ugledni Bits x Bites pospeševalnik v Šanghaju.
 
Bits x Bites je prvi kitajski 'foodtech' pospeševalnik oz. sklad tveganega kapitala, ki investira v 'foodtech' start-upe, ki bodo oblikoval prihodnost hrane. Bits x Bites tesno sodeluje z Walmartovim programom Food Innovation, v katerem je OriginTrail prav tako prejel nagrado, pa tudi z inštitutom Future Food, podjetjem IDEO, MILL Food Intelligence in drugimi priznanimi partnerji.
 

 

5 izbrancev med več kot 100 prijavljenimi

Kot je ob tej priložnosti povedala Matilda Ho, ustanoviteljica in generalna direktorica pospeševalnika Bits x Bites, ”je Kitajska na robu mogočnega pozitivnega gibanja za hrano, v katerem bodo start-upi neizogibno igrali odločilno vlogo. Teh pet ekip, ki so premagale več kot 100 prijavljenih, prihaja iz Kitajske, Izraela in Slovenije ter prinašajo vrhunske rešitve, ki oblikujejo prihodnost hrane na področjih, kot so varnost hrane, njena hranljivost in trajnostna pridelava. Mnoge od teh ekip so zdaj na dobri poti do tega, da dosežejo svoje cilje pri zbiranju sredstev. Na njih ne bi mogli biti bolj ponosni.”
 

OriginTrail postaja še močnejši v Aziji

Po besedah so-ustanovitelja podjetja Prospeh Žige Dreva je OriginTrail na Kitajskem dosegel veliko več, kot so lahko upali pred njihovim prvim obiskom Šanghaja letos marca. ”Kmalu po tem, ko smo začeli odkrivati to veliko in raznoliko gospodarstvo, smo spoznali super ljudi in partnerje, ki nam pomagajo skalirati našo tehnologijo tja, kjer je to zelo potrebno – v netransparentne verige dobave hrane. Z velikim veseljem delamo z Bits x Bites, Yimishiji, IDEO China, pred kratkim pa tudi z Walmartovim centrom za sodelovanje na področju varnosti hrane, ter tako prinašamo več transparentnosti ter večamo zaupanje v prehrambene sisteme.”

- - -
 

Besedilo smo povzeli po objavi na Medium.com
 


 
 

##ENovice## 
 
Značke
OriginTrail Prospeh
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.