Odprte so prijave v program Climate Impact Framework

Dne 13. februar 2023 objavil Start:up Slovenija
 

Želiš razumeti, izmeriti in napovedati, kako tvoj proizvod ali storitev prispeva k blaženju podnebnih sprememb in kakšen ogljični (CO2) odtis pušča tvoj proizvod?

 

Slovenski podjetniški sklad in EIT Climate KIC vabita k udeležbi v novem programu, v katerem bo v letu 2023 lahko sodelovalo 10 start-upov, scale-upov ali MSP-jev iz različnih sektorjev:

sektor grajenega okolja: 5 start-upov, scale-upov ali MSP-jev: Marec – Julij 2023

Sektor ‘grajeno okolje’ se nanaša na načrtovanje, gradnjo in upravljanje okolja, ki ga je ustvaril človek. Prednostna področja: eko/krožni dizajn in na naravi temelječe rešitve za gradbene materiale, prilagodljiva/ponovno uporabna infrastruktura, gradbeni odpadki in sekundarni materiali.

 

• sektor hrane in kmetijstva: 5 start-upov, scale-upov ali MSP-jev: Maj – Oktober 2023

Sektor 'hrana in kmetijstvo' vključuje proizvodnjo hrane in dejavnosti rabe zemljišč v kmetijstvu. Prednostna področja: proizvodnja hrane, ekološko kmetijstvo (živinoreja, poljedelstvo, sadjarstvo), trajnostna raba zemljišč, trajnostna in lokalna predelava hrane, odpadna hrana.

 

Več informacij o programu in o prijavi najdeš tukaj

 

V programu bodo izbrana podjetja sodelovala s priznanimi strokovnjaki s področja vplivov na podnebje in analize življenjskega cikla (LCA) ter s pomočjo različnih orodij, metodologij in individualnega coaching-a pridobila nova znanja in se naučila razumeti, izmeriti in napovedati svoj ogljični (CO2). Ob koncu programa bodo prejela certifikat o vplivu njihovega inovativnega produkta ali storitve na blaženje podnebnih sprememb v CO2 ekvivalentu (v obliki digitalnega potrdila).

 

Program bo v celoti potekal v angleščini in vključeval eno (1) delavnico v živo v Ljubljani marca 2023 (zadnji teden) za sektor grajenega okolja in eno (1) delavnico v živo v Ljubljani maja 2023 (datum bo potrjen naknadno) za sektor hrane in kmetijstva, kot tudi online coaching srečanja po delavnici s priznanimi strokovnjaki.

 

Udeležba v programu je brezplačna! Prijave so odprte do 28.02.2023 do polnoči!

 

Za prijavo v program izpolnite prijavnico, ki jo najdete tukaj.

 

Več informacij o programu lahko pridobite na prihajajočem Q&A srečanju:

 21. februarja 2023 od 16:00 do 17:00 CET prek zoom-a – registriraj se tukaj

 

Če imaš kakršnokoli vprašanje, ga pošlji na e-mail deepdemonstrationslovenia@climate-kic.org.

 

Zakaj sodelovati?

  • V okviru programa boste neposredno sodelovali s strokovnjaki s področja vplivov na podnebje in analize življenjskega cikla (LCA – Life Cycle Assesment) ter s pomočjo različnih orodij in metodologij kot tudi coaching-a pridobili nova znanja, ki vam bodo pomagala razumeti, izmeriti in napovedati ogljični (CO2) odtis vašega inovativnega proizvoda ali storitve in ga primerjati z business-as-usual situacijo.
  • 1. korak: Najprej boste spoznali osnovne koncepte presoje vplivov na blaženje podnebnih sprememb. S sodelovanjem na 7-uri delavnici (v živo) boste razvili hipotezo o podnebnem vplivu vašega proizvoda ali storitve. Na delavnici boste lahko svojo hipotezo o podnebnem vplivu razvili v bolj podrobno napoved.
  • 2. korak: V naslednjem koraku boste prejeli eno (1) uro individualnega online coaching-a s strani svetovalca za oceno vplivov na podnebje, ki vam bo pomagal izboljšati izračune in svetoval, kako z uporabo Climate Impact Framework orodja najbolje komunicirati o svojem vplivu na podnebje.
  • 3. korak: Ob koncu programa boste pridobili potrdilo oziroma certifikat o vplivu vašega inovativnega proizvoda ali storitve na blaženje podnebnih sprememb v CO2 ekvivalentu.
  • 4. korak: Certifikat boste prejeli v obliki digitalnega potrdila, s katerim boste lahko vašim investitorjem, strankam, dobaviteljem ali širši skupnosti predstavili, kako vaš inovativni proizvod ali storitev prispeva k blaženju podnebnih sprememb.

 

Več informacij o programu in o prijavi najdeš tukaj

 

Kdo se lahko prijavi?

Start-upi, scale-upi in MSP:

1. s sedežem v Sloveniji

2. s stopnjo zrelosti uradno registriranega podjetja

3. iz sektorja grajenega okolja in sektorja hrane in kmetijstva

4. s prebojnim proizvodom, storitvijo in/ali poslovnim modelom, eksponentno tehnologijo ali rešitvijo z znatnim vplivom na podnebje (omogočanje, blažitev ali prilagajanje)

5. z razpoložljivim časom za sodelovanje na 7-urni delavnici v živo, v Ljubljani in na online coaching-u

 

Imaš vprašanje?

Oglej si videoposnetke teh start-upov, ki v sodelovanju z EIT Climate KIC že pridobila napoved svojega podnebnega vpliva:

 

 

Brill Power

Soilsteam

 

Več informacij o programu in o prijavi najdeš tukaj

Značke
Sps Eitclimate Startup
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.