Settings = { cultureInfo: "sl-si", cookieUrl: "/sl-si/politika-piskotkov", };
 

Odprte prijave za Mini Seedcamp Ljubljana

Dne 21. julij 2014
 V sodelovanju z Netokracijo smo v Ljubljano ponovno privabili Mini Seedcamp, ki bo potekal 19. septembra 2014. Rok za prijave startupov, ki želijo ”pitchati” pred Seedcamp komisijo, je 5. september!

Mini Seedcamp je poldnevni dogodek, na katerem se srečajo startupi iz vse Evrope in Seedcamp komisija, organizira pa ga znameniti londonski pospeševalnik Seedcamp v sodelovanju z lokalnimi partnerji - tokrat z Netokracijo in Iniciativo Start:up Slovenija. Na dogodku startupi ”pitchajo” oziroma predstavljajo svoje projekte pred komisijo. Cilj je najti najboljše evropske startupe, v katere bo Seedcamp investiral, kot je v preteklosti v slovenska podjetja Zemanta, Vox.io in Oust.me. 
 

Okviren potek dogodka

Kot sporoča Seedcamp, bo dogodek v Ljubljani sestavljen iz kratkega predavanja predstavnikov Seedcampa in kratkih predstavitev oziroma ”pitchev" sodelujočih ekip, ki bodo dobile takojšnje povratne inforamcije o svojem podjetju oz. produktu. Organizirana bo tudi okrogla miza, ki bo osvetlila lokalni startup ekosistem. Po dogodku bo čas za mreženje med udeleženci.

Lokalni slovenski finalisti bodo povabljeni na novembrski Seedcamp Week v Berlinu, kjer bodo preživeli 3 dni v družbi več kot 150 mentorjev. Na tem dogodku bo pospeševalnik tudi razkril startupe, v katere želi investirati.

Spomnimo, zadnji Mini Seedcamp dogodek v Ljubljani je potekal julija 2011 v Kristalni palači. Leta 2012 je bil dogodek v Zagrebu, leta 2013 pa v Reki kot del Netokracijine poletne startup konference RockPaperStartups.
 

Vodilni ponudnik mikroinvesticij v Evropi

Seedcamp je eden največjih mednarodnih ponudnikov semenskega kapitala na svetu ter vodilni v Evropi za mikroinvesticije in mentorske programe. Njegovi začetki segajo v leto 2007, danes pa združujejo skoraj 90 evropskih najobetavnejših zagonskih podjetij. Zmagovalci Mini Seedcampa bodo povabljeni na Seedcamp Week v Berlin novembra, kjer bodo preživeli 3 dni v družbi več kot 150 mentorjev. Takrat bo tudi znana Seedcampova končna odločitev glede investicij.
 
Seedcamp je podprt z odlično ekipo in skupino vlagateljev, ki investirajo v približno 20 zagonskih podjetij letno. Podjetjem ponujajo semensko financiranje, trimesečno najemnino pisarniških prostorov v Google Campusu v Londonu, tedenske sestanke s timom, 4 tedensko mentorsko turnejo po ZDA in ostale storitve v vrednosti 150.000 €. Investicije znašajo od 25.000 do 50.000 € v zameno za 5 ali 8 do 10% delež v podjetju.
 

Prijave že odprte

Startupi izbirajo med dvema načinoma prijave:

Rok za prijave je 1. september 2014. Startupe, ki se bodo predstavili na dogodku, izbira Seedcamp.
 

Več informacij

Urban Lapajne, Iniciativa Start:up Slovenija, urban.lapajne@tovarnapodjemov.org, 041 372 418
Elvisa Basailović, Iniciativa Start:up Slovenija, elvisa.basailovic@tp-lj.si, 041 850 115
Ana Eterović, urednica Netokracije, ana@mememedia.me, 051 382 092

Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.