Obelisk zmagovalec ITIME

Dne 9. april 2013 objavil Stanislava Vabšek
 
Ekipa Obelisk, ki razvija ShopVoice, je prva zmagovalka pospeševalnika ITIME+ 2012/13. Z inovativnostjo in razvitostjo poslovne ideje je prepričal strokovno komisijo in prejela nagradih 20.000 EUR. Z ravojem produkta bo nadaljevala v Razvojnem centru za informacijske in komunikacijske tehnologije. 
 

 
  Izbor zmagovalne ekipe
Strokovna komisija v sestavi Antonio Sfiligoj, predstavnik sklada META Ingenium, Bojan Dremelj, direktor RC IKT, predstavnik organizatorjev, Andraž Logar, direktor in ustanovitelj ThirdFrameStudios, podjetnik, Matevž Klanjšek, soustanovitelj in direktor produktnega razvoja Celtre, podjetnik, Aleš Špetič, podjetniški strokovnjak, je sedem finalistov ocenjevala glede na predanost in izkušenost podjetniške ekipe, stopnjo razvitosti in inovativnosti rešitve ter v luči obsega in potenciala komercializacije rešitve na globalnem trgu. Pred strokovno komisijo se je predstavilo le 7 finalistov, od 12 izbranih:
  • Adverto Media,
  • Keyboarder,
  • Obelisk,
  • OpenProf,
  • Sportifiq,
  • myAirBubble in
  • Tom88.
 

Glavna nagrada 20.000 EUR
 
Zmagovalna ekipa Obelisk razvija ShopVoice, ki je namenjen upravljavcem spletnih trgovin in ostalih prodajnih spletišč, ki želijo svoje obiskovalce čim učinkoviteje pretvoriti v stranke. Klic z enim klikom niža oviro pri vzpostavitvi komunikacije, zato lahko agent stopi v stik z več strankami kot kdajkoli prej in poskrbi, da te ne odidejo drugam.
 
 
 
Zmagovalni ekipi Obelisk sta ček v višini 20.000 EUR predala Nina Mazgan, COO META Ingenium in Bojan Dremelj, direktor Razvojnega centra za informacijske in komunikacijske tehnologije. »Sodelovanje META Ingenium v ITIME+ odpira priložnosti za perspektivna in inovativna podjetja, za pridobitev investicije sklada tveganega kapitala, za globalni preboj.« je povedala Nina Mazgan. »Čestitamo zmagovalni ekipi Obelisk. Želim si, da vsi finalisti nadaljujejo z razvojem produktov in čim bolje izkoristijo možnosti in priložnosti, ki jih omogočamo skupaj s Tovarno podjemov in Tehnološkim parkom Ljubljana ter tehnološkim partnerjem Microsoft BizSpark.« je povzel Bojan Dremelj.
 
Priložnosti za finaliste ITIME+
Vsi finalisti – Adverto Media, ki razvija programsko opremo ter orodja za učinkovito krčenje dolgih besedil, Keyboarder, ki razvija univerzalno tipkovnico za vse jezike, Obelisk, ki s svojimorodjem omogoča prijaznejšo nakupovalno izkušnjo na prodajnih spletnih mestih, OpenProf z gradivi za manj učnih težav, Sportifiq s programskim orodjem za učinkovito organizacijo športnih dogodkov, myAirBubble, ki so razvili izdelek za merjenje kvalitete zraka v prostoru in Tom88, ki omogoča uporabnikom pregledno uporabo zdravstvenih storitev, so bili deležni intenzivnega izobraževalno mentorskega programa po metodologiji vitkih in agilnih podjetij.
 
Iztok Lesjak, direktor Tehnološkega parka Ljubljana, je ob tej priložnosti strnil: »Finalistom naj bo ITIME+ le odskočna deska na poti do globalnega uspeha. Inovativna in podjetja s potencialom hitre rasti se lahko vključijo v program Go:Global Slovania, poleg drugih programov in projektov, ki jih razvijamo skupaj s partnerji Iniciative Start:up Slovenija. Stat-up podjetja s potencialom hitre rasti na globalnem trgu so gibalo razvoja in priložnosti za številne mlade in nadarjene ljudi.«
 
ITIME+ pospeševalnik idej organizirajo Tovarna podjemov, Tehnološki park Ljubljana in RC IKT iz Kranja skupaj s finančnim partnerjem META Ingenium, tehnološkim partnerjem Microsoft BizSpark ter drugimi partnerji.
 
Za dodatne informacije:
Urban Lapajne, organizacijski vodja ITIME+
urban.lapajne@tovarnapodjemov.org, 041 372 418, www.itime.si
Komuniciranje in pr Start:up Slovenija
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.