Novi pametni obesek Chipolo ugledal luč sveta!

Dne 10. november 2015
 
Natanko dve leti po uspešno zaključeni Kickstarter kampanji, slovensko start-up podjetje Chipolo, prejemnik investicije SK200, predstavlja novo različico istoimenskega pametnega obeska, ki uporabniku pomaga poiskati izgubljene predmete. Nova Chipolo različica prinaša novo podobo obeska, povsem novo aplikacijo za Android naprave, posodobljeno aplikacijo za iOS naprave in nekaj novih funkcij, ki bodo iskanje izgubljenih stvari še olajšale, iskanje pa naredile celo zabavno.
Iskanja izgubljenega telefona

Lastniki Chipola bodo od danes naprej lahko uporabljali nove funkcije, ki jih prinaša prenovljena različica obeska. V primeru izgube telefona, ga bodo lahko poiskali na dva načina:
  1. Če ga bodo založili kje v bližini, bodo lahko s tresenjem Chipola sprožili zvonenje, tudi če bo v tihem načinu.
  2. Na povsem novi spletni Chipolo aplikaciji bodo lahko preverili zadnjo znano lokacijo svojega telefona, sprožili zvonenje in celo poslali sporočilo, ki se bo prikazal na zaklenjenem zaslonu telefona in opozoril morebitnega poštenega najditelja.

Deljenje z družinskimi člani

Ekipa je pri prenovi obeska upoštevala mnenje uporabnikov, ki so želeli možnost deljenja Chipola z družinskimi člani in njihovimi pametnimi telefoni, kar je sedaj mogoče. Ta funkcija je zelo priročna v primeru, ko si partnerja delita na primer avtomobilske ključe, saj jih lahko sedaj oba povežeta s svojim telefonom.
 

Sprožilec za ”selfije”

Najbolj zabavna funkcija Chipola pa je zagotovo možnost uporabe pametnega obeska kot sprožilca fotoaparata na pametnem telefonu. S tem so pri Chipolu želeli izpostaviti zabavno plat odkrivanja izgubljenih predmetov in drugih navdihujočih situacij, ki jih v modernem času zabeležimo s t.i. »selfiji«. S kampanjo #ChipoloSelfie vabijo vse, da na socialna omrežja objavijo zanimive selfie-je, ki so jih posneli s pomočjo njihovega obeska in pri tem uporabijo hashtag #ChipoloSelfie.

 

Več kot 150.000 uporabnikov

Podjetju Chipolo je na Kickstarterju leta 2013 uspelo zbrati 200.000 evrov za zagon proizvodnje pametnega obeska, ki uporabniku pomaga pri iskanju izgubljenih predmetov, kot so na primer avtomobilski ključi, denarnica ali torbica. Chipolo danes uporablja že več kot 150.000 uporabnikov. Podjetje je v svojem prvem letu poslovanja imelo več kot 860.000 eur prihodkov, v letošnjem letu pa planirajo kar 1.700.000 prihodkov.
 

Ostajajo v Sloveniji 

Kljub mamljivim ponudbam iz tujine, se je ekipa odločilo obdržati sedež in proizvodnjo v Sloveniji, natančneje v Zasavju, kjer so lokalni skupnosti prinesli kar nekaj novih delovnih mest. Podjetje se nenehno širi, saj so iz začetne sedemčlanske ekipe prišli na skupno 15 redno zaposlenih in ekipe študentov, ki pomagajo v proizvodnji.

 

Kje ga lahko kupite?

Chipolo je na voljo v trgovinah po vsem svetu in v uradni spletni trgovini na www.chipolo.net. V Sloveniji ga je mogoče kupiti v Simobilovih poslovalnicah in trgovinah Big Bang.


Besedilo in fotografije: Chipolo d.o.o.
Značke
SPS SK50 Geek House, Tehnološki park Ljubljana
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.