Novi 3D tiskalnik ekipe Pel3o že navdušuje prve uporabnike!

Dne 15. februar 2017
 

Pel3o, inovativni slovenski start-up na področju namiznih 3D-tiskalnikov in prejemnik SK75 investicije Slovenskega podjetniškega sklada, je v začetku februarja predstavil nov, izboljšan 3D-tiskalnik Lov3D II. Po predstavitvi tiskalnika javnosti so že dobili prve navdušene odzive in povpraševanja, saj gre za odlično orodje za uporabnike, ki se ukvarjajo z industrijskim oblikovanjem ali plastičnimi masami, hkrati pa je tiskalnik dostopen tudi vsem navdušencem nad novimi tehnologijami 3D-tiska.

Podjetje za svoj nov, izboljšan 3D-tiskalnik Lov3D II trenutno zbira prednaročila v Sloveniji in navdušujejo prve uporabnike iz vrst slovenskih podjetij, v naslednjih mesecih pa bo nov tiskalnik na voljo tudi v sosednjih državah.


Sicer pa novi 3D-tiskalnik predstavlja nadgradnjo prejšnjega modela Lov3D. Zasnovan je bil v Sloveniji, nato pa dodelan pod vplivom elitnega visokotehnološkega  pospeševalnika  Startupbootcamp HighTechXL, ki se nahaja znotraj High Tech Campusa v Eindhovnu na Nizozemskem.

Z željo, da uporabnikom 3D-tiska ponudijo najboljše, so obstoječ model nadgradili in tako ustvarili 3D-tiskalnik izjemnih tehničnih značilnosti in modernega dizajna.

Lov3D II je narejen iz najkakovostnejših materialov, ki so trenutno dostopni na trgu.  Ponaša se z izjemno natančnostjo, ki jo zagotavljajo kvalitetna linearna vodila in nanos sloja, tanjšega od ¼ debeline lasu.

Največjo prednost predstavlja tiskalna glava, ki omogoča tiskanje nad temperaturo 400 °C in je zato primerna tudi za tiskanje najnovejših materialov, ki zahtevajo višje temperature.

Hitro tiskanje omogočajo najmočnejša kontrolna plošča na trgu in delta roboti. Moderni dizajn ni samo privlačen, ampak omogoča tudi večjo kontrolo pri tisku, saj z zaprtim delovnim območjem zmanjšuje možnost deformacij, ki bi jih povzročilo krčenje materiala.

Za prednaročilo ali več informacij se obrnite na: Žiga Eržen, E: ziga.erzen@pel3o.com, M: +386 40 516 800

 

 

Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.