NERVteh zmagal na SEE Innovation Competition v Budimpešti!

Dne 3. december 2014 objavil Stanislava Vabšek
 

Podjetje NERVteh je z idejo o cenovno dostopnem avtomobilskem simulatorju za zmanjšanje avtomobilskih nesreč včeraj v Budimpešti zmagalo na mednarodnem investicijskem forumu SEE Innovation Competition v okviru evropskega projekta PROFIS. Ekipa NERVteh je tudi prejemnica investicije 50k € prek pospeševalnika Start:up Geek House, polfinalistka tekmovanja Start:up leta 2014 in zmagovalka tekmovanja iTime pospeševalnika 2014. 


Na mednarodnem investicijskem forum in start-up tekmovanju SEE Innovation Competition se je mednarodnim investitorjem predstavilo 20 podjetniških ekip iz Avstrije, Bosne in Hercegovine, Madžarske, Italije, Romunije, Srbije, Slovenije in Slovaške. S konkurenco je pometla slovenska ekipa NERVteh, in sicer v polfinalnem večernem delu dogodka, v katerem se je za nagrade pomerilo osem finalistov:

 1. Anteam, Italija: programski produkti, ki razširjajo funkcionalnosti najbolj razširjenih CMS platform.
 2. Evnt.ee, Slovaška: aplikacija, ki omogoča interakcije in povezovanje na množičnih družabnih dogodkih.
 3. NERVTeh, Slovenija: cenovno dostopni avtomobilski simulator za zmanjšanje avtomobilskih nesreč.
 4. Wadex, Italija: spletni sistem za avtomatsko izmenjavo rabljenih materialov na trgu reciklažnih materialov za zagotavljanje stabilnih odkupnih cen materiala.
 5. ZeaLab Products, Madžarska: spletna aplikacija, ki pomaga zmanjšati kilograme, na osnovi beleženja športnih aktivnosti z vzdrževanjem virtualnega hišnega ljubimčka (Tamagochi).
 6. e-Quantification, Romunija: platforma za povezovanje lastnikov malih generatorjev obnovljive energije z energetskimi operaterji.
 7. Sauper Umweltdatentechnik, Avstrija: merilec in programska oprema za zagotavljanje varčne porabe energije v stavbah.
 8. ZedNet Informatika, Madžarska: sistem za sledenje, komunikacijo in uporabnikovo sporočanje razvijalcu napake na spletnih straneh.

  
Zmagovalna ekipa NERVTeh.      Drugo mesto - Wadex, Italija.        Tretje mesto - ZedNet, Madžarska.
 

Za uvrstitev v finale tekmovanja se je potegovala tudi ekipa SQBZY, članica Tehnološkega parka Ljubljana, s poslovno idejo o zbiranju podatkov o podvodnem svetu za potapljače in plavalce, vendar se ji ni uspelo uvrstiti med 8 finalnih ekip. Poslovne ideje so ocenjevali mednarodni investitorji in svetovalci s področja pridobivanja virov financiranja:

 • Carlo Asquini, poslovni angel, IAG – združenje italijanskih poslovnih angelov
 • Peter Barta, strokovnjak in svetovalec za financiranje malih in srednje velikih podjetij, Post Privatization Foundation, Romunija
 • Jozsef Berecz, investitor, DBH Investments, Madžarska
 • Nina Mazgan, investitorka, Meta Ingenium sklad tveganega kapitala, Slovenija
 • Walter Rivera, investitor, Fieder Capital, Madžarska
 • Wolfgang Schabereiter, poslovni mentor in finančni svetovalec, BrainPlus, Avstrija

Panel investitorjev je za najboljšo poslovno idejo tekmovanja SEE Innovation Competition razglasil slovensko podjetniško ekipo NERVTeh. Drugo mesto je pripadlo podjetniški ideji WADEX iz Italije in tretje podjetniški ekipi ZedNet Informatiki iz Madžarske. Nagrado je prejela tudi najboljša »zelena« poslovna ideja tekmovanja, in sicer e-Quantification iz Romunije, ter najboljša poslovna ideja start-up podjetnice, ki je pripadla podjetniški ekipi Sauper Umweltdatatechnik iz Avstrije.

Tekmovanje SEE Innovation Competion je bilo izvedeno v okviru projekta PROFIS, katerega namen je spodbujanje financiranja inovacij na območju Jugovzhodne Evrope. Konzorcij desetih partnerjev iz devetih držav, en izmed teh je Tehnološki park Ljubljana, je v okviru projekta na nacionalni ravni izpeljal programe za usposabljanje potencialnih podjetnikov za prejem investicije ter nacionalni izbor start-up ekip. Na nacionalnem nivoju so partnerji izvedli 27 podjetniških delavnic, katerih se je udeležilo 674 udeležencev, od tega se je 111 inovativnih podjetniških ekip oziroma idej usposabljalo za predstavitev pred 35 investitorji in svetovalci s področja financiranja inovativnih start-up projektov.  

 

 

 

Značke
Sgh pospeševalnik SK50 NERVTeh SQBZY PROFIS
Komuniciranje in pr Start:up Slovenija
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.