NERVteh navdušil s svojo tehnologijo na enem največjih avtomobilističnih sejmov NAIAS!

Dne 23. januar 2018 objavil Stanislava Vabšek
 
 
 
 
Start-up NERVteh, prejemnik investicije SK50 Slovenskega podjetniškega sklada, alumni ABC pospeševalnika in portfeljski start-up Zavarovalnice Triglav, je na enem največjih in branžno najpomembnejših avtomobilskih sejmov NAIAS (North American International Auto Show) požel izjemno navdušenje obiskovalcev, strokovne javnosti in potencialnih investitorjev. Med slednjimi je najpomembnejši predstavnik sklada VectoIQ Stephen Girsky, nekdanji podpredsednik in član uprave ameriškega avtomobilističnega velikana General Motors.
 

Eden izmed 7 finalistov!

NERVteh se je sejma NAIAS udeležil kot eden od sedmih finalistov Autonomous Vehicles and Control Systems tekmovanja ameriškega pospeševalnika Techstars na področju mobilnosti, kamor se je uvrstil decembra 2017. Mlado zagonsko podjetje, ki ga vodi Matej Vengust, razvija simulator vožnje oz. tehnologijo za simulacijo vožnje in evalvacijo voznikov, s tem, da na področju trenutnih tehnologij za avtonomna vozila zapolnjuje pomembno vrzel, in sicer vnos elementov človeškega odločanja oz. ”human decision making-a”!
 

To je to!

Predstavitveno stojnico v Cobo Centru v Detroitu so na dogodku, kjer je ekipa NERVteh prisotna od 13. do 28. januarja, imeli zraven predstavitvenega prostora korporacije Magna. A to še zdaleč ni bil edini razlog, da sta NERVtehov simulator vožnje in tehnologija za avtonomna vozila požela navdušenje več kot deset tisoč obiskovalcev in predstavnikov strokovne javnosti ter potencialnih investitorjev. Njihove komentarje lahko strnemo na ”to je to”, to je manjkajoči člen, ki ga v tem trenutku najbolj pogreša tehnologija avtonomnih vozil! 

Zgodovinski trenutek ...

V luči ključnih zgodovinskih trenutkov razvoja mobilnosti naj bi šlo za podoben dosežek, kot smo ga zabeležili leta 1994, ko je IBM-ov računalnik premagal človeka v igri šaha. Sklado s tem je imela ekipa NERVteh tudi veliko število sestankov s predstavniki vodilnih avtomobilističnih proizvajalcev za možne oblike sodelovanja. Za nadaljni hiter in uspešen razvoj start-upa NERVteh pa je pomembno predvsem to, da je že pred nastopom na NAIAS pritegnil pozornost ameriškega investitorja Stephena Girsky-ja iz družbe VectoIQ, ki je nad njimi pozorno bdel tudi na NAIAS-u.
 

O dogodku NAIAS

NAIAS je eden največjih avtomobilističnih sejmov, primarno namenjen predstavitvi futurističnih tehnologij in ključnih inovacij na področju avtomobilistične industrije, varnosti in mobilnosti. Obišče ga približno 800.000 obiskovalcev, več kot pet tisoč novinarjev in predstavnikov medijev ter okoli 40 tisoč predstavnikov strokovne javnosti.

##ENovice##? 
Značke
NERVteh
Komuniciranje in pr Start:up Slovenija
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.