Najmanjši in najtanjši bluetooth sledilnik na svetu sta nova produkta startupa Chipolo!

Dne 8. januar 2017
 

Chipolo je na enem največjih mednarodnih sejmov potrošniške elektronike CES, ki je od 5. do 8. januarja 2017 potekal v Las Vegasu, predstavil dva nova produkta – Chipolo Sticker in Chipolo Clip. Z najmanjšim in najtanjšim ohišjem na svetu oba produkta spreminjata vlogo bluetooth sledilnikov, saj jih je sedaj mogoče uporabljati tudi na manjših in tanjših predmetih, kot so očala, denarnica ali osebni dokumenti. Poleg širjenja linije svojih inovativnih produktov pa startup Chipolo, prejemnik SK200 investicije Slovenskega podjetniškega sklada, lansira tudi svojo t. i. Chipolo Platformo, ki vsem podjetjem omogoča, da v svoje produkte integrirajo moč pametne lokacije in jih povežejo z njihovo mrežo izgubljenih predmetov.Chipolo Sticker

Chipolo Sticker je le malce večji od običajne sponke za papir in je najmanjša brezžična sledilna naprava na svetu. Idealen je za uporabnike, ki pogosto izgubljajo predmete z majhno površino, na katere se klasični sledilniki težko pritrdijo – na primer očala ali brezžične slušalke. Chipolo Stocker je 63% manjši od svojega predhodnika Chipolo Plus-a, vendar je z 85 dB glasnostjo še vedno izjemno zmogljiv. Chipolo Sticker je prva sledilna naprava z vgrajeno tehnologijo brezžičnega napajanja, ki temelji na inovativni WattUp tehnologiji, izumu podjetja Energous Corporation. WattUp je revolucionarna tehnologija, ki omogoča napajanje prek radio ferkvenc, s katerimi se Chipolo Sticker hitro napolni brez kabelskega priklaplanja.
 

Chipolo Clip

Chipolo Clip pa je najtanjši Bluetooth sledilnik, nameščen je na priročno sponko, ki omogoča preprosto pritrditev na osebno izkaznico ali potni list. Sponko lahko uporabnik enostavno sname in sledilnik vstavi v denarnico, prav tako kot ostale bančne kartice. Glasnost Chipolo Clip-a je 90 dB, napaja pa ga nezamenljiva baterija. Po izteku življenjske dobe, ga lahko uporabniki s 50% popustom zamenjajo z novim.
 

Mreža izgubljenih predmetov

Chipolo Sticker in Chipolo Clip delujeta prek povezave s Chipolo mobilno aplikacijo, ki je na voljo tako za iOS kot za Android sisteme. Ko uporabnik založi predmet, na katerim ima Chipolo, lahko s pomočjo aplikacije sproži zvonenje, kar olajša lociranje predmeta, dokler je ta znotraj 60 m. Če pa se predmet nahaja izven dometa bluetooth-a, si aplikacija zapomni lokacijo, kjer je bil predmet nazadnje povezan s telefonom. Če uporabnik v aplikaciji označi svoj Chipolo kot izgubljen in v njegovo bližino pride drug uporabnik Chipolo mreže izgubljenih predmetov, bo lastnik obveščen o novi lokaciji.


Produkta sta še v razvojni fazi

Oba produkta - tako Chipolo Sticker kot Chipolo Clip sta še v razvojni fazi, Chipolo Clip bo na voljo spomladi 2017, Chipolo Sticker pa konec leta 2017. Da bi razširili svojo mrežo izgubljenih predmetov, pa Chipolo predstavlja tudi Chipolo Platformo in vabi zainteresirana podjetja, da se pridružijo njihovi mreži. Z uporabo Chipolo Platforme, lahko podjetja svojim produktom dodajo vrednost z integracijo pametne lokacije, ki uporabnikom omogoča lociranje produkta prek zvoka ali prek zemljevida. V produkte, ki že imajo vgrajeno bluetooth tehnologijo in zvočnik, je mogoče preprosto integrirati Chipolo strojno-programsko opremo. Sicer pa Chipolo zainteresiranim podjetjem na voljo ponuja tudi svojo strojno opremo, s katero bodo produktom omogočili sledljivost. Podjetja, ki se bodo pridružila Chipolo Platofrmi, bodo lahko v Chipolo aplikacijo dodala svojo celostno podobo in logotip.
 

 Moč pametne lokacije za manj skrbi v življenju

»Z odpiranjem naše platforme tudi za druga podjetja, bodo uporabniki postali del največje mreže izgubljenih predmetov na svetu, ki šteje več kot milijon uporabnikov« je povedal Tadej Jevševar soustanovitelj podjetja Chipolo. »Z reševanjem preprostih problemov, spreminjamo uporabnikov vsakdan. Naša rešitev daje vsakemu predmetu moč pametne lokacije, kar uporabnikom daje večjo brezskrbnost v njhovem vsakodnevnem življenju«.
 

O podjetju

Chipolo razvija naprave, ki omogočajo hitro in enostavno iskanje izgubljenih predmetov. Aktiven v 150 državah po svetu, Chipolo vsak dan pomaga poiskati več kot 50.000 založenih predmetov in gradi največjo mrežo izgubljenih predmetov na svetu. Podjetje je leta 2013 ustanovilo šest srednješolskih prijateljev, še vedno imajo sedež v Sloveniji, natančneje v Trbovljah.

- - -
 
Kontaktna oseba za več informacij:

Tadej Jevševar: tadej@chipolo.net, gsm 040 204 626, www.chipolo.net 
 
Značke
Chipolo CES 2017
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.