Nagardo za Mladi podjetnik leta 2023 je osvojil Seudin Softić iz Autotech!

Dne 27. november 2023 objavil Start:up Slovenija
 

V petek, 24. novembra, je potekal finalni izbor za naziv Mladi podjetnik leta 2023, ki ga je organiziral Zavod Mladi podjetnik. Komisija je po tehtnem premisleku in z vsebino bogatem večeru za zmagovalca razglasila Seudina Softić iz podjetja Autotech d.o.o.

 

Podjetje se ukvarja z avtomatizacijo in robotiko, s svojimi inovativnimi rešitvami pa služi uglednim industrijskim sektorjem. Po širitvi v Bosno in Hercegovino in prevzemu slovenskega podjetja Kovinales, Autotech nadaljuje s hitro rastjo in prejemanjem priznanj za inovacije.

 

Seudin je s svojo predstavitvijo, v kateri se je za razvoj podjetja zahvalil tudi solastniku podjetja Maticu Dražniku, prepričal komisijo, ki so jo sestavljali izkušeni podjetniki in predhodni zmagovalci.

 

V komisiji so bili dr. Jure Knez iz podjetja DEWESoft d.o.o., sicer tudi predsednik komisije, Rok Starič iz ROK’S NUT BUTTER, Mladi podjetnik leta 2018, Blaž Zupan iz Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani, Kristina Kočet Hudrap iz Tiko Pro ter Borut Borštnik, direktor Zavoda Mladi podjetnik.

 

V podjetju Autotech so najbolj ponosni na projekt popolne avtomatizacije proizvodnje kupol za avtodome.

»Kompletno smo avtomatizirali celoten proces proizvodnje,« je v svoji predstavili dejal Seudin.

Na izboru je sodelovalo pet odličnih finalistov

Poleg zmagovalca so se izbora Mladi podjetnik leta 2023 udeležili še finalisti: Jan Forsthuber iz Deltahub, Leon Panjtar iz SaleSqueze, Lisa Ana Mislej Vončina in Luka Vončina iz Wise Up ter Petja Škufca iz Claritece.

 

finalisti

Komisija in finalisti izbora Mladi podjetnik leta 2023 (Foto: Jernej Kokol)

Jan Forsthuber, Primož Erjavec in Amadej Tauses so mladi podjetniki, ki so leta 2019 ustanovili podjetje Deltahub d.o.o. Najpomembnejši izdelek njihovega podjetja je Carpio – ergonomičen podstavek za zapestje, ki preventivno preprečuje nastanek sindroma karpalnega kanala, do katerega pride zaradi uporabe računalniške miške in tipkovnice.

 

Podjetje Deltahub pa se je leta 2022 potegovalo tudi za laskav naziv Slovenski start:up leta 2022.

 

Leon Panjtar je mladi podjetnik iz podjetja SaleSqueeze d.o.o., ki je bilo ustanovljeno v 2021. SaleSqueze je inovativna CPQ (configure-price-quote) platforma, ki proizvodnim podjetjem omogoča enostavno digitalizacijo procesov prodaje kompleksnih izdelkov.

 

TUDI PodjetJE SALESQUEZE se je leta 2022 potegovalo za laskav naziv Slovenski start:up leta 2022.

 

Lisa Ana Vončina in Luka Vončina sta mlada podjetnika iz podjetja WISE UP d.o.o. Podjetje je razvilo produkt Razturi na maturi, on-demand platformo za srednješolske vsebine (slovenščina, matematika in angleščina), ki jo vsako leto uporablja več kot 1500 slovenskih dijakov.

 

Namenjena je dijakom vseh letnikov, vsebino pa pripravljajo profesorji v skladu z učnimi načrti in maturitetnimi katalogi.

 

Petja Škufca je mlada podjetnica, ki je leta 2022 pod blagovno znamko Clariteca razvila različne kozmetične izdelke, ki so posebni zaradi izjemnih rezultatov uporabnikov, trajnosti izdelkov, unikatnega nabora sestavin in inovativnih pristopov. Med drugim je predstavila tudi revolucionarno linijo čistilnih izdelkov za osebno nego v obliki koncentriranega prahu, ki se v stiku z vodo aktivira med umivanjem.

 

Več o dogodku lahko preberete na povezavi

Značke
Zavod Mladi podjetnik Startup, podjetnik
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.