Na umirjen navtični trg vnesli valove! 

Dne 26. marec 2017
 


Razvojni dosežek podjetja Simarine je naprava Simarine PICO oz. napreden navtični merilnik energije, merilnik nivojev in barograf, ki rešuje težave z akumulatorji in izpadi električne energije na plovilih, ekipa pa je trenutno tik pred lansiranjem novega produkta Simarine NEREID.
 
Podjetje Simarine razvija napredne tehnološke produkte na področju elektronike. Lastnikom plovil in charterskim najemodajalcem omogoča velike prihranke, opremljevalcem plovil pa visoko dodano vrednost za razumno ceno. ”Trenutno smo zares na krilih. Naročila za sistema PICO in NEREID prihajajo praktično od vsepovsod. Na dokaj umirjen navtični trg  smo na prvem mestu zagotovo prodrli z dobrim dizajnom, preprosto uporabo in napredno funkcionalnostjo, usmerjeno k uporabniku,” pravi Jaro Žuraj, zadolžen za marketing in stike z javnostjo v podjetju Simarine.
 
Svoje produkte je podjetje Simarine predstavilo na navtičnih sejmih v Amsterdamu, Parizu, Londonu in Dusseldorfu. Naročila prejemajo celo za področje avtodomov in pametnih hiš, ki jih v tej fazi sploh še niso nagovarjali, ter celo za gasilska vozila, avtobuse in telekomunikacije, rabe pri katerih na začetku niti niso predvidevali.

Veselijo se odličnega sodelovanja s slovenskimi proizvajalci plovil Elan in Greenline. ”To je res enkraten občutek za našo mlado ekipo. Z Elanom zelo tesno sodelujemo na našem najnovejšem produktu - stikalni plošči Simarine NEREID, ki se premierno serijsko vgrajuje na Elanovi vrhunski jadrnici Elan GT5, sistem PICO pa se serijsko vgrajuje na motornih jahtah Greenline 36. Trenutno sodelujemo z več kot 15 distributerji, dealerji in integratorji, poleg tega s približno 15 potencialnimi distributerji ravno v tem času potekajo pogovori. Veliko naročil smo prejeli tudi od navdušenih končnih B2C kupcev, ki so nas spoznali na sejmih ali prek spleta,” pojasnuje Žuraj.  
 
Na največjem sejmu za navtično opremo METS TRADE v Amsterdamu so novembra 2016 prejeli nominacijo za nagrado DAME Awards, ki je bila ključnega pomena za njihovo prepoznavnost in ugled. Za širitev na tuje trge želijo v letu 2017 pridobiti večjo investicijo, po možnosti v povezavi s produktom SK200 Slovenskega podjetniškega sklada.
 
”Subvencija P2 in investicija SK75 sta bili za našo podjetje preprosto neprecenljivi. P2 nam je omogočil izgradnjo razvojnega ekosistema, brez katerega našega produkta morda sploh še ne bi bilo, zagotovo pa ne bi bil na zdajšnji ravni. Pa številna testiranja, preizkus novih tehnologij, razumevanje pomena dizajna … Investicija  SK75 pa nam je omogočila dokončanje prvega produkta PICO, razvoj najnovejšega produkta NEREID, predstavitve v tujini, vstop na trg in širitev ekipe. V pospeševalniškem programu smo z visoko strokovnimi svetovalci dodelali poslovni model, cenovno politiko in plan trženja, konferenca Podim pa je bila odlična priložnost za predstavitev projekta in mreženje z investitorji. Izredno hvaležni smo ekipam Tovarne podjemov, Tehnološkega parka Ljubljana in Slovenskega oodjetniškega sklada, ki so nam bili vedno na voljo, prav posebna zahvala pa gre tudi našima SK mentorjema Tadeju Muršiču in Aljoši Huberju,” pravi Jaro Žuraj. 
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.