Na letošnjem Coinvestu zmagal start-up OOSM, član Tehnološkega parka Ljubljana!

Dne 21. november 2015 objavil Stanislava Vabšek
 

Na letošnji izvedbi mednarodne tehnološko investicijske konference Coinvest je zmagal slovenski start-up OOSM. Z zmago so si prislužili denarno nagrado v znesku 10.000 evrov in tritedenski poslovni obisk Silicijeve doline. 
 
OOSM je mlado podjetje, ki se ukvarja z naprednimi rešitvami na področju vizualnih komunikacij in digitalnega sporočanja. Razvili so preprosto rešitev oosmTV, s katero lahko pretvorijo katerikoli zaslon v informacijski ali promocijski zaslon, piše na spletni strani podjetja.


Mednarodno tehnološko investicijsko konferenco Coinvest organizira Center odličnosti za biosenzoriko, instrumentacijo in procesno kontrolo (Cobik) v sodelovanju z domačimi in tujimi partnerji, so sporočili organizatorji.

Četrta izvedba konference je pod naslovom 2015 Coinvest Venture Days v sredo in četrtek potekala v Šempetru pri Gorici. Udeležili so se je predstavniki okrog 100 startupov iz Jugovzhodne Evrope ter okrog 100 mednarodnih investitorjev. Med 50 najboljšimi je komisija izbrala tri finaliste in izmed njih zmagovalca, slovensko mlado podjetje OOSM.

Konferenca je prvenstveno namenjena povezovanju startupov z investitorji, letos pa je pritegnila 500 obiskovalcev iz sveta podjetništva, industrije, kapitala, raziskav in razvoja, podpornih okolij, začetnikov podjetnikov.

Besedilo: STAkrog
Foto: Coinvest

Značke
Piooners of the Balkans Allbatron
Komuniciranje in pr Start:up Slovenija
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.