Na DEMO dnevu za jesenske SK75 investicije se je pomerilo devet start-up ekip!

Dne 6. oktober 2017 objavil Stanislava Vabšek
 
V torek smo v Tehnološkem parku Ljubljana uspešno izpeljali DEMO dan za jesenske SK75 investicije Slovenskega podjetniškega sklada (SPS), na katerem se je devet start-up ekip prestavilo 21-članski komisiji, sestavljeni iz izkušenih start-up mentorjev in zasebnih investitorjev, ter jih s svojimi idejami in načrti poskušalo prepričati, da ima prav njihov produkt največji potencial za globalni preboj in rast.
 

Na DEMO dan se je uvrstilo tudi podjetje Otolab, ki razvija in trži inovativen in enostaven masažni oz. terapevtski pripomoček OTO, ki omogoča sinhrono stimuliranje meridianov telesa ter rešuje mišično-vaskularne težave. 
 

 

Med 17 prijavljenimi je bilo devet zrelih za DEMO dan

V letošnji pred-selekcijski postopek za pridobitev jesenske SK75 investicije SPS se je prijavilo 17 start-upov. Po prvem ocenjevalnem krogu oz. po prvih osebnih predstavitvah je ostalo devet takšnih, ki so bili zreli za predstavitev na DEMO dnevu, ki je v torek, 3. oktobra 2017, potekal v Tehnološkem parku Ljubljana. Ekipe, ki so se predstavile na DEMO dnevu, so sodelovali tudi na intenzivnem enodnevnem programu, na katerem smo jih pripravljali za nastop oz. predstavitev.

 

Pitch ekipe ID.Conference
 

 

Kdo so kandidati za sedmo generacijo SK75 podjetij?

V letošnjem jesenskem krogu se tako za pridobitev konvertibilnega posojila v višini 75.000 EUR, intenziven pospeševalniški program in vstop v že sedmo generacijo SK75 podjetij poteguje devet podjetij oz. ekip, ki jih navajamo po abecednem vrstnem redu:

  • Podjetje 4fun z aplikacijo PRINTEE, ki uporabniku pametnega telefona omogoča, da direktno iz galerije telefona na enostaven način odda naročilo razvijanja fotografij in jih v kratkem času prek kurirja prejme na pred nastavljen naslov.
  • Podjetje Brejatech s svojo celovito rešitvijo POYA rejcem krav molznic pomaga pri pomembnih vsakdanjih odločitvah in jim znižuje stroške. S pomočjo uporabniškega portala kmetom sporoča stanje črede; kdaj je krava primerna za osemenitev, ali je bolna in ali je krava pred telitvijo.
  • Podjetje ID.Conference, ki je specializirano za podporo pri organizaciji in upravljanju udeležencev na večjih dogodkih, razvija platformo, ki skupaj z aplikacijami in inovativnim RFID UHF stojalom rešuje problem beleženja prehoda udeležencev na zakonsko reguliranih konferencah, zmanjšuje gnečo ter znižuje stroške za najem osebja.
  • Podjetje Malinca se z istoimensko spletno trgovino uveljavlja kot inovativen ponudnik zdrave hrane in naravne kozmetike ter portal z recepti in nasveti za zdravje. Pod zaščiteno blagovno znamko prodajajo prek 250 različnih izdelkov, njihova vizija pa je postati vodilno podjetje v Evropi na področju spletne prodaje zdrave prehrane.
  • Podjetje Mang razvija spletno platformo BSTOKED, ki omogoča enostavno ponudbo in rezerviranje športnih dogodivščin in počitnic po vsem svetu. Gre za tržnico, ki povezuje lokalne ponudnike turističnih in športnih storitev ter potujoče ljubitelje športov.
  • Podjetje Novatino razvija Feng Shui 4K televizijo oz. paket petih tematskih televizijskih kanalov, posnetih po najvišjih profesionalnih standardih v 4K ultra HD tehniki s programom, ki želi uporabnikom v prostore vnašati boljše počutje oz. mirno vzdušje in sprostitev.
  • Podjetje Otolab razvija in trži inovativen in enostaven masažni oz. terapevtski pripomoček OTO, ki omogoča sinhrono stimuliranje meridianov telesa ter rešuje mišično-vaskularne težave.
  • Podjetje Pinlab razvija B2B programska rešitev v oblaku CONTROL+ za kolaborativno vodenje projektov s poudarkom na preprečevanju večjih napak v zgodnjih fazah projekta, ki sledi principom standardov ISO9001 in ISO27001.
  • Podjetje Prijatelji in darila razvija spletno platformo Gift2Gether, ki poenostavlja celovito izkušnjo skupinskega obdarovanja – od prvega opomnika, da prihaja čas za obdarovanje, do ideje, kaj kupiti, vključno z zadnjo pentljo na darilu.

 


DEMO dneva so se udeležili tudi predstavniki korporativnih vlagateljev - družb Kolektor, Telekom Slovenije in Iskratela
 

 

Po DEMO dnevu še prijava na razpis

Po nastopu na DEMO dnevu morajo ekipe danes do konca dneva oddati še svoje prijave na razpis SK75, s tem, da je v letošnjem jesenskem SK75 investicijskem krogu prostora za pet novih naložb v podjetja, ki bodo iz pred-selekcijskega kroga in prek razpisne vloge prejela najboljše ocene oz. najvišje število točk.


 

21-članska ocenjevalna komisija

V tokratni ocenjevalni komisiji je sodelovalo 21 članov – SK mentorjev oz. uveljavljenih start-up podjetnikov in investitorjev, kot so Matic Bitenc, Aleksandra Bohorč, Mladen Dakić, Aljoša Domjan, Nina Dremelj, Tadej Gregorčič, Davor Jakulin, Tomaž Jug, Niko Klanšek, Matjaž Krč, Primož Kunaver, Samo Lubej, Damjan Matičič, Gregor Mesarič, Anže Miklavec, Aljoša Pavšič, Grega Potokar, Andreja Satran, Primož Strajnar, Jure Tomc in Tilen Travnik.


 

Dobra kakovost idej in prava ocenjevalna merila

Ker smo letos prenovili in nadgradili naš seznam SK mentorjev, se je kar nekaj omenjenih članov komisije osebnih predstavitev ekip (prvo sito pred-selekcije) in DEMO dneva udeležilo prvič. Med njimi je tudi Aljoša Domijan, podjetnik, poslovni angel in direktor sklada ABC First Growth. ”Ocenjevanje je dobro zastavljeno, saj so merila in kriteriji tisti pravi, ki jih potencialni investitor mora vzeti v obzir. Tudi zrelost ekip in kakovost idej je dobra, med njimi pa sta po moji osebni presoji vsaj dva ali trije favoriti, ki imajo dober potencial, da iz svojih podjetniških idej naredijo mendarodno uspešne zgodbe,” je celoten postopek pred-selekcije komentiral Domijan.

 


Tudi Matic Bitenc iz Toshla je dobro ocenil pred-selekcijski postopek za SK75 investicije. ”Zbralo se nas je kar precej ocenjevalcev, ki podjetništvo poznamo iz različnih zornih kotov in industrij. Na osnovi različnih perspketiv smo lahko bolje izoblikovali mnenje o podjetju in njihovih načrtih. Med predstavljenimi ekipami sta mi bili iz investitorskega stališča najbolj zanimivi Bstoked in Brejatech, v katerih vidim tudi največ dolgoročnega potenciala.”

Ekipa PRINTEE je bila zadovoljna s svojim nastopom, prepričali pa so tudi ocenjevalce, ki so jih dobro ocenili
 
 
 ##ENovice##

 

 

 

 

 

Značke
SK75 DEMO dan Jesen 2017 SPS
Komuniciranje in pr Start:up Slovenija
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.