MY-GATEWAY bo desetim startupom podaril vstopnice za Web Summit

Dne 4. julij 2018
 
Evropski projekt podarja brezplačne vstopnice za največjo tehnološko konferenco na svetu.
 

29. junij 2018 - MY-GATEWAY je objavil javni razpis, na podlagi katerega bo podaril brezplačne vstopnice za Web Summit startupom, ki imajo sedež v državah Srednje in Vzhodne Evrope oziroma se osredotočajo na to regijo.

Podaljšan rok za prijavo je 27. julij.
 
MY-GATEWAY išče 10 najbolj inovativnih in disruptivnih startupov, ki se bodo pridružili letošnji MY-GATEWAY delegaciji v Lizboni, na Portugalskem, med 5. in 8. novembrom. Komisija, ki jo sestavljajo vodilne podporne organizacije za startup podjetja iz Romunije, Slovenije in Češke, bo izbrala 10 startupov na podlagi posebnih meril. Nekatera od meril so naslednja: razvita ideja, finančni načrt in sedež v Srednji in Vzhodni Evropi oziroma močna želja delovati v tej regiji.
 
Se želite prijaviti? Kliknite tukaj.
 
Kot največja tehnološka konferenca na svetu je Web Summit z več kot 70.000 udeleženci in 1.200 govorci iz 170 držav popoln dogodek za povečanje prepoznavnosti. Dogodek sestavljajo trije polni dnevi predavanj, delavnic in priložnosti za mreženje. Udeležilo se ga bo veliko investitorjev ter več kot 2.500 mednarodnih medijev.
 
Krisztina Tóth, vodja MY-GATEWAY, pravi: »Za te startupe želimo ustvariti povezave z drugimi velikimi ekosistemi znotraj in izven Evrope ter jih povezati z investitorji, pospeševalniki in mentorji. To je eden najpomembnejših delov projekta MY-GATEWAY… ustvariti povezave in zagotoviti dostop do mrež, ki jih ti deležniki imajo v Romuniji, Sloveniji in na Češkem.«
 
MY-GATEWAY je iniciativa, ki jo je ustvarila ekipa strokovnjakov, ki si vneto prizadeva izboljšati startup industrijo v Evropi, predvsem v Srednji in Vzhodni Evropi. S pomočjo iniciative Startup Europe MY-GATEWAY startupom omogoča vpogled v priložnosti za rast, prav tako pa jim pomaga dostopati do široke baze deležnikov in se predstaviti na velikih startup dogodkih. Projekt bo prispeval tudi k širitvi iniciative Startup Europe na Balkanu. To bodo dosegli skozi sodelovanje z vodilnimi podpornimi organizacijami za startup podjetja v Srbiji, Makedoniji in Bosni in analizo, ki bo pokazala, kako se prilagoditi potrebam balkanskih ekosistemov.
 
»Gonilna sila iniciative MY-GATEWAY je povezati podporne organizacije, jim omogočiti, da se lahko učijo druga od druge, ter se domisliti aktivnosti, ki jim bodo pomagale podpirati njihove startupe,« pravi Tóth.
 
MY-GATEWAY je iniciativa Startup Evrope, ki želi krepiti sposobnosti visokotehnoloških startupov in inovativnih malih in srednje velikih podjetij v Srednji in Vzhodni Evropi, jim omogočiti, da postanejo bolje povezani, povečajo svojo prepoznavnost na trgu ter imajo boljši dostop do priložnosti za financiranje in do talentov. Za več informacij obiščite http://mygatewayproject.eu/ .


Kontaktna oseba:
Urban Lapajne
urban.lapajne@tovarnapodjemov.org
 
Značke
My-gateway Web summit
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.