Mlada podjetnika leta 2015 sta Anja in Alen Marić iz WoodWay

Dne 18. junij 2015 objavil Stanislava Vabšek
 
Obiskovalci dogodka Mladi podjetnik? Zakaj pa ne!, ki je v sredo, 17. junija, potekal v NLB Centru inovativnega podjetništva, so lahko prisluhnili, s kakšnimi težavami in izzivi se srečujejo podjetniki. Vrhunec dogodka je bil izbor Mladi podjetnik leta 2015, zmagovalca pa sta Anja in Alen Marić iz WoodWay.

Ana in Alen Marić, WoodWay in Mlada podjetnika leta 2015 (foto: Jernej Kokol)


Zaljubljena v leseno uro

Zgodba WoodWaya se je začela, ko je Anja Marić v Stockholmu našla leseno uro, v katero se je popolnoma zaljubila. WoodWay je nov način razmišljanja, kjer se združita les in moda. Koncept podjetja je združiti vse najboljše slovenske in svetovne proizvajalce lesenih modnih dodatkov ter slediti eko trendu.
 

Veriga že šestih trgovin

Decembra 2013 je Anja Marić skupaj s partnerjem vzpostavila slovensko spletno trgovino, aprila lani pa že odprla prvo trgovinico v Radovljici. Zdaj imajo že verigo 6 trgovin, poleg Slovenije so prisotni tudi na Hrvaškem ter v Kopenhagnu na Danskem. Podjetje se v bodoče želi širiti v Skandinavijo ter na Hrvaško, zanimajo pa jih novi trgi, kot so Singapur, London, Grčija, kjer so že v dogovarjanju. Širiti se nameravajo izključno s svojim kapitalom. 

Tekst je povzet s spletne strani http://mladipodjetnik.si, celoten članek pa najdete na tej povezavi.
Značke
Mladi podjetnik leta 2015
Komuniciranje in pr Start:up Slovenija
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.