Settings = { cultureInfo: "sl-si", cookieUrl: "/sl-si/politika-piskotkov", };
 

MINI Seedcamp septembra zopet prihaja v Ljubljano!

Dne 31. januar 2014 objavil Stanislava Vabšek
 


Netokracija in Iniciativa Start:up Slovenija sta v Ljubljano ponovno privabila MINI Seedcamp dogodek, ki bo potekal 19. septembra 2014. Zadnji MINI Seedcamp dogodek v Ljubljani je potekal leta 2011.

MINI Seedcamp je enodnevni dogodek, na katerem se srečajo start-up podjetja in mentorji iz celotne Evrope. Na dogodku, ki ga vodi londonski pospeševalnik Seedcamp, tuji sklad tveganega kapitala mladim podjetnikom in nadarjenim posameznikom, ki imajo izvirne poslovne zamisli s področja tehnoloških rešitev, nudi podporo pri zagonu podjetja. Seedcamp perspektivnim podjetnikom pomaga s finančnim kapitalom, predvsem pa z znanjem in izkušnjami, ki jih z ekipami delijo ugledni domači in tuji mentorji.
 
Potek dogodka
Na začetku start-up podjetja predstavijo svoje projekte pred komisijo, nato sledijo ”ena na ena” mentoriranja. Cilj dogodka je povezati ekipe z mentorji, strokovnjaki in poslovneži, ki jim lahko s svojim znanjem in izkušnjami pomagajo pri bodočem delu. Namen je najti perspektivna, inovativna in globalno usmerjena start-up podjetja, v katera bo Seedcamp investiral. Doslej je Seedcamp investiral v kar 3 slovenska start-up podjetja: Zemanta, Vox.io in Oust.me.
 
Zmagovalci MINI Seedcampa bodo povabljeni na Seedcamp Week v Berlin letos novembra, kjer bodo preživeli 3 dni v družbi več kot 150 mentorjev. Takrat bo tudi znana Seedcampova dokončna odločitev glede podjetij, v katera bo investiral.  
 
Seedcamp
Seedcamp je eden največjih mednarodnih ponudnikov semenskega kapitala na svetu ter vodilni za mikroinvesticije in mentorski program v Evropi. Njegovi začetki segajo v leto 2007, danes pa združujejo skoraj 90 evropskih najobetavnejših start-up podjetij. Podprt je z odlično ekipo in skupino vlagateljev, ki investirajo v približno 20 podjetij letno. Podjetjem ponujajo semensko financiranje, trimesečno najemnino pisarniških prostorov v Google Campusu v Londonu, tedenske sestanke s timom, 4-tedensko mentorsko turnejo po ZDA in ostale storitve v vrednosti 150.000 evrov. Investicije znašajo od 25.000 do 50.000 evrov.
 
Organizatorja
Netokracija je vodilni medij na področju startupov, spleta, digitalnih in mobilnih tehnologij ter kulture 2.0 v Sloveniji in regiji, ki dnevno objavlja novice, poročila, kolumne, recenzije in ekskluzivne intervjuje uveljavljenih avtorjev. Netokracija organizira prvo e-commerce konferenco v regiji OMG Commerce ter največjo poletno startup konferenco v Evropi – Rock Paper Startups.
 
Iniciativa Start:up Slovenija od leta 2012 naprej povezuje najaktivnejše deležnike slovenskega podjetniškega ekosistema z namenom razvijanja slovenskega startup ekosistema. V dveh letih delovanja so člani Iniciative Start:up Slovenija organizirali skupno več kot 400 dogodkov za podjetnike in podjetniške talente, katerih se je udeležilo več kot 13.000 ljudi! Skozi programe in aktivnosti so svetovalci članov pomagali več kot 800 podjetniškim ekipam in podjetjem, tako pri oblikovanju ideje kot tudi pri zagonu podjetja in njihovi globalni rasti. Omenjeni rezultati kažejo, da ima Slovenija enega najbolj sodobnih, celostnih ter aktivnih start-up ekosistemov v Evropi.
 
Več informacij:
Urban Lapajne, Iniciativa Start:up Slovenija, urban.lapajne@tovarnapodjemov.org, gsm 041 372 418
Elvisa Basailović, Iniciativa Start:up Slovenija, elvisa.basailovic@tp-lj.si, gsm 041 850 115
Ana Eterović, urednica Netokracije, ana@mememedia.me,  gsm 051 382 092

Komuniciranje in pr Start:up Slovenija
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.