Milijonska evrska investicija za mariborski startup

Dne 5. februar 2019 objavil Mitja Sagaj
 
Milijonska evrska "iskra" bo še podžgala aktivnosti mariborskega startupa SparkLPG System, sicer tudi inkubiranca Tovarne podjemov, podjetniškega inkubatorja Univerze v Mariboru. Ekipa mladega podjetja je namreč prav danes podpisala investicijsko pogodbo z venture skladom Iskre, kar je krona štiriletnemu razvoju novega plinskega sistema.


Milijonska investicija bo omogočila, da bo podjetniška ekipa, ki se ukvarja s proizvodnjo kompnent za motorje z notranjim zgorevanjem, že v letošnjem letu slovenskemu trgu predstavila inovativen avtoplinski sistem za motorje z neposrednim vbrizgom goriva, kar predstavlja preboj v avtomobilski industriji. Da gre za rezultat štiri leta trajajočega razvoja sistema, a da se resno delo na nek način šele zdaj prav začne, je še dejal Štrancar.

Že v naslednjem letu bo ekipa s svojo rešitvijo začela osvajati tuje trge, po besedah direktorja podjetja SparkLPG System Simona Štrancarja se bodo najprej osredotočili na Nemčijo, Nizozemsko, Anglijo in Italijo. Milijonska investicija pa hkrati potrjuje Iskrino namero o podpori visokotehnoloških startupov.
Značke
Startup Investicija Uspeh Dosežek Preboj
Komuniciranje in PR Start:up Slovenija
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.