Mariborski start-up EqualEyes med najboljšimi Android razvijalci na svetu!

Dne 5. november 2015 objavil Stanislava Vabšek
 

Ekipa slovensko angleškega start-upa Drugi vid oz. EqualEyes je ena izmed zmagovalk letošnjega Droidcon Hackathona v Londonu, kjer se je v 24-urnem programerskem maratonu konference Droidcon pomerila z več kot 100 programerji iz vsega sveta. Za podjetje, ki je član mariborskega univerzitetnega inkubatorja Tovarne podjemov, prejemnik zagonske subvencije P2 Slovenskega podjetniškega sklada in prvi slovenski član uglednega londonskega start-up pospeševalnika Wayra, pa to ni ne prvi ne edini vrhunski dosežek na mednarodnih tekmovanjih …

Blaž Magdič (levo) in Luka Topolovec iz podjetja Drugi vid/EqualEyes z nagradama za zmago 

 

Do zmage na eni največjih Android konferenc na svetu

Droidcon je ena izmed največjih Android konferenc na svetu, ki vsako leto poteka v Londonu. Na letošnjem Droidcon Hackathonu se je več kot 100 programerjev potegovalo za mednarodno prepoznavnost in privlačne nagrade, ki so jih zagotovili pokrovitelji projekta, med katerimi sta bila tudi tehnološka giganta Google in Audi.
 

Izzivi letošnjega hackathona

Izzivi, ki so jih podjetniške ekipe reševale, so bili letos povezani z vpeljavo mobilnih tehnologij v avtomobile znamke Audi, inovacijami na področju pametnih ur in inovativno uporabo poslovnih kartic z NFC tehnologijo. Ekipa mariborskega start-up podjetja Drugi vid, ki v Londonu deluje kot EqualEyes Solutions, je komisijo prepričala z zabavno aplikacijo za Googlove pametne ure imenovano Midnight Madness, ki uporabniku na inovativen način prikazuje čas med prazniki.

Letošnji Droidcon Hackathon 2015 zmagovalci; Luka Topolovec in Blaž Magdič sta tretja in četrta z leve
 

Zelo hitro do produkta, ki navduši uporabnike

“Nagrad in zmage smo seveda zelo veseli. Predvsem pa jo dojemamo kot potrdilo, da smo v tako omejenih pogojih in v tako kratkem času sposobni razviti produkt, ki navdušuje uporabnike. To pa je tisto, kar je najbolj pomembno tudi za naše obstoječe in potencialne nove stranke,” je ob prejemu nagrade povedal direktor podjetja Luka Topolovec.
 

Med osmerico najboljših na Imagine Cup

Za podjetniško ekipo Drugi vid oz. EqualEyes to ni edina izvrstna uvrstitev na mednarodnih tekmovanjih. Kot študentje so se namreč na finalu Microsoftovega tekmovanja Imagine Cup, ki je leta 2011 potekal v New Yorku, uvrstili med osem najboljših ekip na svetu. V kategoriji razvoja programske opreme so nase opozorili z mobilno rešitvijo 2ndSight oz. slepim in slabovidnim prilagojenem uporabniškem vmesniku za uporabo pametnih telefonov z meniji za preprosto iskanje, podporo prepoznavanju govora in naboru namenskih aplikacij.
 

Investicija, zagonska subvencija in vstop v Wayro

Po uvrstitvi v finale Imagine Cupa so podjetni študentje prejeli zagonsko subvencijo P2 slovenskega podjetniškega sklada in angelsko investicijo, nato pa se kot prvo slovensko start-up podjetje priključili uglednemu londonskemu pospeševalniku Wayra, za katero stoji telekomunikacijski gigant Telefonica. Ekipa, ki deluje v mariborskem univerzitetnem inkubatorju Tovarna podjemov, je do danes naredila velik preskok. Razvila se je v uspešno mednarodno podjetje, ki deluje v Mariboru in Londonu, ter se specializirala za razvoj programskih rešitev za mobilne naprave, tako lastnih kot tistih, ki jih naročajo številna slovenska in tuja podjetja.
 

Najuspešnejši lastni produkti

Med najuspešnejše lastne produkte uvrščajo EqualEyes oz. uporabniški vmesnik za slepe in slabovidne na Android platformi, s katerim so prišli pod okrilje petega največjega mobilnega operaterja na svetu Telefonica. Globlano prepoznavnost in veljavo pa dosegajo tudi s Pebble Apps, eno izmed bolj popularnih aplikacij za pametne ure Pebble z več kot 100 tisoč prenosi, ter Watchface Editor, ki kot prvi spletni urejevalnik omogoča popolno personalizacijo izgleda pametnih ur.
 

Najvidnejši naročniki

Med vidnejše naročnike podjetja Drugi vid oz. EqualEyes Solutions pa sodijo proizvajalci pametnih telefonov za slepe in slabovidne osebe ZoneV, angleško podjetje Makelight, ki se ukvarja z specialnimi efekti na koncertih svetovnih zvezdnikov ter londonsko podjetje TrueView, ki konkurenčno bitko bije s Tinderjem, svetovno znano platformo za zmenkarije.


Vir fotografij: https://twitter.com/hashtag/droidconhack

 

Značke
SPS SK50 Geek House, Tehnološki park Ljubljana
Komuniciranje in pr Start:up Slovenija
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.