Uganeš, kaj se skriva v teh novoletnih kroglicah?

Dne 3. december 2019 objavil Mitja Sagaj
 

Vsako leto smo zasuti z letaki in emaili, v katerih nas nagovarjajo za nakup resnično predvidljivih daril, ki sestavljajo železni repertoar decembrskega obdarovanja že veliko let. Ekipa slovenskega startupa, ki deluje pod blagovno znamko Loco Shark, ugotavlja, da si ljudje danes več ne vzamejo časa za izdelavo unikatnega ali inovativnega darila. Takšnega darila, za katerega obdarovanec najprej pomisli, zakaj neki se ga ni domislil sam.

 

Točno tako se je počutila ekipa Loco Shark, ko je prebirala novice o škotskem startupu - proizvajalcu pijač, ki je lani prodal 30.000 božičnih kroglic, in to v zgolj 82 sekundah, samo z objavo enega članka v medijih. In v čem je trik? Kroglice so bile inovativne, bile so estetke, delovale so kul in - bile so napolnjene z ginom!

 

Ponujajo inovativno okraševanje božičnega drevesa

Verjetno se sprašujete, kako je sploh možno, da se je ideja o polnjenju božičnih okraskov z alkoholom rodila šele zdaj. Namreč zdaj, ko so ljudje videli, da tak artikel obstaja, si na Škotskem sploh več ne predstavljajo življenja na decembrski petek zvečer brez ene ali dveh božičnih gin kroglic. Zgodbo škotskega podjetja so opazili investitorji, ki so v  projekt vložili še dodatnih 350.000 evrov in ekipi omogočili izdelavo še večjega števila gin kroglic pred božično sezono.

 

S tem so odgovorili na povečano povpraševanje, saj so ljudje, naveličani vedno istih čokoladnih piškotkov in nogavic z motivi severnih jelenov, preprosto hrepeneli po drugačnem božičnem darilu. Izdelek je celo osvojil nagrado Inovacija leta na podelitvi nagrad Scottish Gin.

 

Loco Shark, slovenski startup in družinsko podjetje, je letos ugotovilo, da se v teh nekaj letih, odkar so Škoti predstavili svoj produkt (ki se prodaja predvsem v Veliki Britaniji), nihče ni spomnil in ponudil inovativnega okraševanja božičnega drevesa.

 

Po ginu še druge alkoholne pijače

Ne samo, da je bilo obstoječe božične gin kroglice praktično nemogoče naročiti iz Velike Britanije v Slovenijo (in celotno regijo), pač pa njihova alternativa na našem trgu sploh ni obstajala in ljudje so bili prikrajšani za nekaj, kar so si resnično želeli imeti, ugotavlja ekipa Loco Shark.

 

Zato je nastal nov izdelek in zdaj so na voljo božične kroglice s slovenskim ginom in duhovitim imenom Loco Santa Balls. Napolnjene so z domačim, slovenskim ginom Mister Gin, ki je v letu 2019 prejel zlato medaljo za kakovost. Podjetje pa vsem kupcem zagotavlja tudi brezplačno poštnino, in to ne samo v Sloveniji, pač pa po celem svetu!

 

Ekipa Loco Shark je hkrati obljubila, da bo v bodoče sklenila sodelovanja z različnimi proizvajalci vrhunskih alkoholnih pijač v Sloveniji in regiji, a šele od prihodnjega leta, saj so letos njihovi izdelki že skoraj razprodani. Še namig - če vsaj za trenutek nehate razmišljati o kroglicah, polnih gina, morda razmislite o tem, koliko podobnih poslovnih priložnosti je morda oddrvelo mimo vas. Za motivacijo pa lahko preverite, kaj so ustvarili pri Loco Shark.

Komuniciranje in PR Start:up Slovenija
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.