Koronakriza - pospeševalnik digitalizacije, ki nas je končno ponesel v 21. stoletje

Dne 7. maj 2021
 

Koronakriza ni pospešila zgolj digitalizacije posla in življenja. Ta je le najvidnejša sistemska sprememba. V resnici so se v zadnjem letu v poslu dogajale tektonske spremembe na mnogih področjih. COVID-19 je tako odigral vlogo nevidnega pospeševalnika, ki je poslovno okolje v mnogih pogledih dokončno ponesel v 21. stoletje. Pandemija je na nekaterih področjih povsem premešala karte, na drugih nekoliko manj, a njen vpliv je daljnosežen.

 

Adijo, stara miselnost!

Miselnost »tako nam je uspelo prejšnjikrat« ni več primerna, pravi Dan Helfrich, direktor svetovalne družbe Deloitte Consulting. Uspešna podjetja v svoji digitalni preobrazbi vidijo naložbe v digitalizacijo poslovanja kot povsem nov poslovni model. Pri podjetjih, katerih digitalna preobrazba ni uspela, se pogosto izkaže, da so zgolj poskušala prenoviti ustaljene operativne modele. Namesto, da replicirate zdajšnje prakse, bodite raje inovativni in razmišljajte o rasti, piše Helfrich.

 

Katera ustaljena prepričanja danes ne veljajo več, bo na konferenci Podim DX govoril Shubber Ali, globalni inovacijski nindža in eden izmed voditeljev v podjetju Accenture, uspešen inovator, ki strankam pomaga razvijati nove podjeme in jih postavlja na trg. 

 

Disruptorji trga ste lahko tudi uveljavljena podjetja

Besedo disrupcija povezujemo s pojavom novih podjetij na ustaljenih trgih. Pandemija je pokazala, da vseeno ni nujno, da so disruptorji nova podjetja. Lahko gre tudi za uveljavljena velika podjetja, ki so hkrati dovolj inovativna. Helfrich vas poziva, da se poskušate čim večkrat izzvati. Vir navdiha iščite v drugih inovativnih podjetjih, startupih, inkubatorjih in tudi tekmecih.

 

Spremenite negotovost v priložnost

Ni le pandemija tista, ki sproža negotovost. Nenehne spremembe so edina stalnica v življenju, zato jih je smiselno sprejeti in jih izkoristiti kot priložnost za inovacije. Christian Busch, eden izmed osrednjih govorcev na Podimu DX, je več kot desetletje raziskoval vplive nepričakovanih sprememb kot priložnosti za inovacije. Na Podimu DX bo razkril svoj pogled na možnosti, ki jih prinašajo obdobja negotovosti kot zdajšnji čas globalne pandemije.

 

Rezervirajte si 20-minutne sestanke. Izbirajte med več kot 200 inovativnimi startupi!

Startupi so gonilna sila pri razvoju inovacij. Rezervirajte si 10, 20 ali tudi 30 sestankov s startupi, ki razvijajo zanimive tehnologije in bodo letos sodelovali na startup in tehnološki konferenci Podim DX. Ob nakupu karte Investor ali Business Executives prejmete digitalni startup katalog, kjer smo po kategorijah nalistali startupe z največjim potencialom iz naše regije. Mi smo zbrali, vi izberite. 

 

Poglejte program letošnje konference. 

 

Celoten članek je dostopen na ProFinance.si

 

 

 

###

Vsebinsko podporo za prejemnike finančnih produktov P2, SK75 ali SI-SK po shemi "de minimis" sofinancirata Slovenski podjetniški sklad in Evropska unija, in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Izvaja se na podlagi programa Vsebinska podpora prejemnikov sredstev (MSP) v obdobju od 2018 do 2023 v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020.

 

 

Značke
Slovenski podjetniški sklad Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo Evropski sklad za regionalni razvoj Sklad skladov Startup Plus Program Podim DX 2021
Izvedba: Mojdenar IT d.o.o.